counter

Μένουμε υγιείς όλο το χρόνο... με προβιοτικά!

Μένουμε υγιείς όλο το χρόνο... με προβιοτικά!
Μένουμε υγιείς όλο το χρόνο... με προβιοτικά!

Η υγεία είναι το σημαντικότερο "αγαθό" που επιδιώκουμε να έχουμε και το ίδιο ευχόμαστε και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η διατήρηση της πραγματικής υγείας, βέβαια, είναι κάτι περισσότερο από το να μην είμαστε ασθενείς.

Πώς ξέρουμε ότι είμαστε υγιείς;

 Ο ορισμός της καλής υγείας περιλαμβάνει:

 • Υγιές αναπνευστικό σύστημα, με ελάχιστες ιώσεις και κρυολογήματα ή βήχα
 • Καλή γνωστική και λεκτική ευχέρεια
 • Ποιοτικός, ικανοποιητικός ύπνος 6-8 ωρών
 • Τακτική εντερική λειτουργία
 • Ήπια απόκριση στο στρες και καλή νευροπλαστικότητα
 • Ικανότητα άσκησης χωρίς μεγάλο πόνο ή φθορά
 • Φρέσκια αναπνοή και υγιές στόμα
 • Σχετικά μικρές φλεγμονές
 • Καθαρή λαμπερή επιδερμίδα
 • Ελάχιστο σπλαγχνικό κοιλιακό λίπος και καλή καρδιαγγειακή υγεία
 • Καλή ανάκαμψη μετά από την άσκηση και μυϊκή φθορά
 • Διατήρηση της ανοσιακής λειτουργίας στις μεγαλύτερες ηλικίες

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τους παραπάνω δείκτες της ανθρώπινης ζωτικότητας με τα προβιοτικά!

Τα Προβιοτικά υποστηρίζουν την ανοσολογική μας αντίδραση

Οι μικροοργανισμοί αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό τμήμα του ανοσοποιητικού μας.  Για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ανοσολογική απάντηση, χρειαζόμαστε φιλικά βακτήρια. Ορισμένα προβιοτικά έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και μαζί με εμβόλια, καθιστώντας τα αποτελεσματικότερα.

Πού δρουν τα Προβιοτικά για να υποστηρίξουν την ανοσία μας;

Στο σώμα μας, η εγγενής ανοσία εξαρτάται από ένα λεπτό στρώμα κυττάρων που περιβάλλουν τα εσωτερικά τοιχώματα των πνευμόνων, του εντέρου, των αναπαραγωγικών και ουροφόρων οδών, και αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας. Τα προβιοτικά υποστηρίζουν την επιβίωση και την αποτελεσματικότητα αυτών των κυττάρων καθώς εγκαθίστανται στα τοιχώματα, εμποδίζοντας τα κακά βακτήρια και τις τοξίνες να το κάνουν.

Πώς βοηθούν τα συμπληρώματα προβιοτικών;

Όταν έχουμε στο σώμα μας μεγάλη ποικιλία και ποσότητα φιλικών βακτηρίων, πρακτικά διαθέτουμε ένα οπλοστάσιο που παρέχει περισσότερα «εργαλεία» και επιλογές για να ανταποκριθούμε σε πιθανά ανοσολογικά προβλήματα.

Τα προβιοτικά μπορούν να:

 1. Συνθέσουν αντιβακτηριακές ουσίες
 2. Ενεργοποιήσουν τα μακροφάγα, τα ειδικά λευκά αιμοσφαίρια που «τρώνε» ιούς, παράσιτα και μύκητες
 3. Προστατεύουν τα βλαστοκύτταρα
 4. Παράγουν γονίδια που ρυθμίζουν τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων
 5. Αντιμετωπίζουν τη φλεγμονή που δημιουργείται από παθογόνους οργανισμούς

Επιλέξτε ένα αποτελεσματικό προβιοτικό

Η αποτελεσματική προβιοτική απόδοση εξαρτάται από την ικανότητά τους να προσκολλώνται ισχυρά στο πεπτικό και κυρίως στο έντερο, όπου διεγείρουν τις προστατευτικές αποκρίσεις των εντερικών κυττάρων, βελτιώνοντας τη λειτουργία και την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού.

Όλα τα προβιοτικά της Flora έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία κι επιλεγεί για την ισχυρή τους ικανότητα προσκόλλησης.

Επιλέξτε ανάλογα με την ηλικία ή ειδικότερη υποστήριξη

Μια φόρμουλα με ποικιλία καλά δοκιμασμένων, συμβατών στελεχών (όπως όλα τα προβιοτικά Flora) είναι γενικά καλή για τη διατήρηση της υγείας μας. Ωστόσο, η αναλογία και ο τύπος των βακτηρίων στο σώμα μας αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οπότε πρέπει να επιλέξουμε μια φόρμουλα κατάλληλη για τη συγκεκριμένη φάση της ζωής μας:

- Toddler’s Probiotic-για μωρά 1 έως 3 ετών

- Kids Probiotic- για παιδιά από 4 ετών και άνω

- Super Adult Microbiota- για ενήλικες έως 54 ετών

- Senior Probiotic για ενήλικες άνω των 55 ετών

Για πιο εξειδικευμένη υποστήριξη, ίσως χρειαζόμαστε πιο στοχευμένα προβιοτικά. Μερικά στελέχη αποικίζουν ένα μέρος του σώματος καλύτερα από άλλα και κάποια εκκρίνουν ουσίες χρήσιμες για συγκεκριμένες περιστάσεις. Έτσι, εάν αντιμετωπίζουμε ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, όπως χρόνια δυσκοιλιότητα, τάση για φλεγμονές - όπως  νόσο του Crohn -, επίμονη υπερανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων ή συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού, τότε χρειαζόμαστε εξειδικευμένα προβιοτικά μείγματα υψηλής ισχύος:

 • Super 8 Plus Microbiota- για υγιή χλωρίδα του λεπτού εντέρου και του ουρογεννητικού, με 8 βακτηριακές καλλιέργειες και 42 δισεκατομμύρια ζώντα κύτταρα
 • Super Hi Potency Microbiota- για υγιή χλωρίδα τους παχέος εντέρου, με 8 βακτηριακές καλλιέργειες και 102 δισεκατομμύρια ζώντα κύτταρα
 • Super 5 Probiotic – για τη διατήρηση της στοματικής υγείας, με 5 βακτηριακές καλλιέργειες (και L. Salivariuς) και 2 δισεκατομμύρια ζώντα κύτταρα

Γίνετε καλός οικοδεσπότης

Η αποτελεσματικότητα ενός προβιοτικού προϊόντος εξαρτάται εν μέρει από τα γονίδια του ξενιστή. Για να γίνετε ο καλύτερος «οικοδεσπότης», είναι καλό να διαχειριστείτε το άγχος, να τρώτε πλούσιες σε ίνες, ολικές τροφές και να ελαχιστοποιείτε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο, θα υποστηρίξετε τον αποικισμό και τη μακρά επιβίωση των φιλικών βακτηρίων στο σώμα σας για να έχετε ένα υγιές μικροβίωμα και να είστε ένα πιο υγιές άτομο.

Προϊόντα γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ. Παρασκευάζονται στον Καναδά από τη Flora και διανέμονται αποκλειστικά από τη MedMelon, τηλ. 2310449441, www.medmelon.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR