- Καθαρίστε το σκόρδο, κόψτε στη µέση και βγάλτε τη φύτρα. Βάλτε στο µίξερ µε µισό ποτήρι ελαιόλαδο και χτυπήστε µέχρι να λιώσει τελείως το σκόρδο.
- Κόψτε τις µελιτζάνες σε φέτες του ενός εκατοστού, απλώστε µια σειρά πάνω σε λαδωµένη λαµαρίνα για τον φούρνο και µε ένα πινέλο κουζίνας χρησιµοποιήστε το σκορδέλαιο για να αρωµατίσετε τις µελιτζάνες.
- Συνεχίστε µε λεπτοκοµµένη ροδέλα ντοµάτας, φέτες πεκορίνο και µερικά φύλλα δυόσµο, αλατίστε και επαναλάβετε τη διαδικασία δηµιουργώντας δύο επίπεδα.
- Ψήστε σε προθερµασµένο αερόθερµο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Σερβίρετε σε δίσκο ή ατοµικά πιάτα σαν ορεκτικό.
Κόστος συνταγής: 4€
Πηγή: Περιοδικό