counter

Mανιτάρια μπουργκινιόν από τον Άκη Πετρετζίκη

Mανιτάρια μπουργκινιόν από τον Άκη Πετρετζίκη
Mανιτάρια μπουργκινιόν από τον Άκη Πετρετζίκη

1) Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά. Εκεί σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, αλλά προσέχουμε να μην αρχίσουν τα μανιτάρια να βγάζουν τα υγρά τους. Οπότε 4’-5’ είναι αρκετά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

2) Μειώνουμε τη φωτιά στο μισό και ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε επίσης το καρότο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν το κρεμμύδι πάρει ελαφρά χρώμα. τότε ρίχνουμε μέσα και το σκόρδο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι. 

3) Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε και το αλεύρι και το φέρνουμε και αυτό 2-3 βόλτες. 

4) Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του πριν προσθέσουμε τον ζωμό. 

5) Μαζί με τον ζωμό προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια που είχαμε αφήσει στην άκρη και βράζουμε τη σάλτσα μας περίπου για 20’-30’ μέχρι να μειωθεί αρκετά το υγρό, να πήξει ελαφρά και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. 

6) Σερβίρουμε με ωραίες χυλοπίτες και μαϊντανό.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR