counter

Κρέπες με σπιτική πραλίνα και μπισκότα

Κρέπες με σπιτική πραλίνα και μπισκότα
Κρέπες με σπιτική πραλίνα και μπισκότα

  • Αναμείξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

 

  • Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.

 

  • Προσθέστε το μισό γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.

 

  • Τέλος προσθέστε και το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος.

 

  • Βάλτε ελάχιστο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι.

 

  • Ζεστάνετε το τηγάνι μέχρι να κάψει.

 

  • Βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι και το περιστρέφουμε να απλωθεί το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

 

  • Ψήστε την κρέπα για 1 λεπτό περίπου από τη μια μεριά, μέχρι να γίνει. Γυρίστε την και ψήστε την και από την άλλη.

 

  • Βάλτε την κρέπα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και συνεχίστε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

 

  • Τοποθετήστε τη μία κρέπα πάνω στην άλλη, βάζοντας μεταξύ τους αντικολλητικό χαρτί.

 

  • Για τη γέμιση βάλτε σε μία κατσαρόλα  όλα τα υλικά και σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί.

 

  • Απομακρύνετε από την εστία και αφήστε να κρυώσει προτού τη χρησιμοποιήσετε.

 

 

Tips: Αφήστε το μίγμα για περίπου 1 ώρα σε χλιαρό μέρος. Αν όμως δεν έχετε πολύ υπομονή, χρησιμοποιήστε το μίγμα αμέσως. Ακόμη το μίγμα για τις κρέπες μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη μέρα, αρκεί να το φυλάξετε το ψυγείο και σε δοχείο που κλείνει καλά. Για να ενισχύσετε περισσότερο τη γεύση τους, προτού τις ψήσετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι υγρή βανίλια, ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι. Όταν πρόκειται οι κρέπες μου να ακολουθήσουν την αλμυρή οδό, προτιμώ να τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο.

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR