counter

Κρέμα ρεβιθιού με ψητές γαρίδες & κουρκουμά

Κρέμα ρεβιθιού με ψητές γαρίδες & κουρκουμά
Κρέμα ρεβιθιού με ψητές γαρίδες & κουρκουμά

  • Βάλτε τα ρεβίθια στο νερό από το πρωί ή, ακόµη καλύτερα, την προηγούµενη το βράδυ.

 

  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε ελαφρά και σε χαµηλή φωτιά το κρεµµύδι µε το σκόρδο ψιλοκοµµένα. Προσθέστε τον ζωµό, τον κουρκουµά και αµέσως τα ρεβίθια. Αφήστε να βράσουν σε χαµηλή προς µέτρια φωτιά. ∆οκιµάστε 20 λεπτά αργότερα και αποσύρετε το ¼ από τα ρεβίθια όταν αυτά είναι ακόµη τραγανά (να µην έχουν βράσει τελείως) και συνεχίστε να µαγειρεύετε τα υπόλοιπα µέχρι να εξατµιστεί ο ζωµός και µαλακώσουν αρκετά (δεν πρέπει να στεγνώσουν τελείως).

 

  • Αφήστε να κρυώσουν και περάστε τα από το µίξερ µαζί µε το λίγο ζουµάκι που έχει µείνει. Ρίξτε σε ένα µπολ και βάλτε τα τραγανά ρεβίθια για αντίθεση στις υφές, ελαιόλαδο, αλάτι και το ξίδι.

 

  • Καθαρίστε τις γαρίδες, αλατίστε και ψήστε στη σχάρα για λιγότερο από 3 λεπτά στο σύνολο (όταν αλλάξουν χρώµα είναι έτοιµες). Αν δεν έχετε σχάρα, σε ένα µεγάλο τηγάνι βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά µε τον ίδιο πάλι τρόπο.

 

  • Όσο είναι ακόµη ζεστή η κρέµα ρεβιθιού και οι γαρίδες, σερβίρετε σε ατοµικά πιάτα 2 κουταλιές της σούπας κρέµα, 4 γαρίδες και γαρνίρετε µε ψιλοκοµµένο το σχοινόπρασο ή τον µαϊντανό και ελάχιστο ελαιόλαδο.

  

 

Κόστος συνταγής: 12€  

Πηγή: Περιοδικό mytv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR