- Ζητήστε από τον χασάπη να σας καθαρίσει τις µπριζόλες από ίνες και λίπος. Το επιθυµητό πάχος που θέλουµε είναι περίπου 2 εκατοστά.
- Βάλτε ένα τηγάνι σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά (να καπνίζει) και ρίξτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αλατίστε τελευταία στιγµή το κρέας και µε µια λαβίδα βάλτε το προσεκτικά στο καυτό τηγάνι. Τουµπάρετε κάθε ένα λεπτό µέχρι να πάρει έντονο σκούρο χρώµα, ελέγχοντας πάντα το ψήσιµό του. Για καλοψηµένο, θα χρειαστεί 8 µε 10 λεπτά αν το πάχος του είναι 2 εκατοστά. Προτιµήστε µέτριο προς καλοψηµένο για πιο απαλή υφή και εντονότερη γεύση – υπολογίστε γύρω στα 6 λεπτά.
- Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε σε ένα πιάτο το κρέας να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά πριν το κόψετε, έτσι ώστε να τραβήξει εσωτερικά όλα τα υγρά που απελευθέρωσε κατά τη διάρκεια του ψησίµατος.
- Όσο το κρέας «ξεκουράζεται» πλύνετε τη ρόκα µε παγωµένο νερό και στεγνώστε καλά σε ένα σουρωτήρι ή για πιο γρήγορα σε µια πετσέτα.
- Βάλτε σε ένα βαζάκι τα υλικά για τη σάλτσα και ανακινήστε δυνατά µέχρι να οµογενοποιηθούν.
- Βάλτε σε μπολ τη ρόκα µε τη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά. Κόψτε το κρέας σε διαγώνιες λωρίδες, σερβίρετε στα πιάτα και βάλτε τη ρόκα από πάνω.
Κόστος συνταγής: 7 €
Πηγή: