counter

Κολοκυθάκια με λεμόνι & θυμάρι

Κολοκυθάκια με λεμόνι  & θυμάρι
Κολοκυθάκια με λεμόνι & θυμάρι

  • Πλύνετε καλά τα κολοκύθια και µε το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες βγάλτε κατά µήκος λεπτές φλούδες µέχρι να φτάσετε στο κέντρο του κολοκυθιού (αυτά χρησιµοποιήστε τα για ζωµό ή κάποιο µαγειρευτό).

 

  • Βάλτε νερό να βράσει σε µια βαθιά κατσαρόλα, αλατίστε και ρίξτε τα κολοκύθια µέσα για ένα µόνο λεπτό. Με µια τρυπητή κουτάλα µεταφέρετε σε ένα µπολ µε νερό και πάγο για να σταµατήσει το βράσιµό τους και να κρατήσουν το χρώµα τους. Ρίξτε τα σε ένα σουρωτήρι όταν κρυώσουν και αφήστε να στραγγίσουν καλά.

  

  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα µπολάκι, προσθέστε τα τοµατίνια κοµµένα στη µέση και µε ένα πιρούνι πατήστε τα να βγάλουν τον χυµό τους.

 

  • Προσθέστε το θυµάρι, 1 κουταλάκι χυµό λεµονιού και το ξύσµα. Βάλτε τα κολοκυθάκια σε ένα µπολ και περιχύστε µε τη σάλτσα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

  

Κόστος συνταγής: 4€ 

Πηγή: Περιοδικό mytv

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR