- Xτυπήστε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το αβγό, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό.
- Προσθέστε στον κιμά το μείγμα και τη φρυγανιά. Zυμώστε πολύ καλά τα υλικά και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για μία ώρα.
- Φτιάχνετε το κεμπάμπ με καλαμάκια μπαμπού, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε νερό για αρκετή ώρα, ώστε όταν τα βάλετε στην σχάρα να μην καούν.
- Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από την ζύμη και την πλάθετε με τα χέρια, πάνω στο καλαμάκι στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους.
- Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκινήσουν.
- Σερβίρετε με φέτες ντομάτας, κρεμμύδι σε ροδέλες, πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι και λαδόπιτες ψημένες.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.