X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Καζάν ντιπί

Καζάν ντιπί

  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βουβαλίσιο γάλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη και βράζετε σε σιγανή φωτιά.

 

  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτετε το κορν φλαουρ ή το νισεστέ, προσθέτετε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

 

  • Στη συνέχεια μόλις αρχίσει να βράζει η  κατσαρόλα με το γάλα, ρίχνετε το κορν φλαουρ που έχουμε διαλύσει μαζί με το νερό και τα βάζετε όλα μαζί να βράσουν σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να δέσει το μείγμα μας.

 

  • Μόλις δέσει το μείγμα, το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και το απλώνετε ομοιόμορφα.

 

  • Στην συνέχεια, καίμε στην φωτιά (στο μάτι της κουζίνας) την βάση του ταψιού μέχρι να καραμελώσει.

 

  • Αφού κάψετε ομοιόμορφα, το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες περίπου ώστε να κρυώσει καλά.

 

  • Στο τέλος, τεμαχίζετε και τυλίγεται με την βοήθεια μιας σπάτουλας, ώστε να βγει ρολό όπως την φωτογραφία ή κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τριμμένη κανέλα.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking  στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)