X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Καρπάτσιο φρέσκου τόνου

Καρπάτσιο φρέσκου τόνου

  • Ζητήστε από τον ψαρά να σας δώσει ένα κοµµάτι που να έχει σχήµα µπάρας, θα σας βολέψει αρκετά στο κόψιµο.

 

  • Καθαρίστε καλά το ψάρι και τυλίξτε το σφιχτά µε µια µεµβράνη περιτυλίγµατος. Βάλτε στην κατάψυξη για 3 ώρες µέχρι να παγώσει αρκετά αλλά όχι τελείως (µε αυτόν τον τρόπο θα µπορέσετε να κόψετε πιο λεπτό το ψάρι). Βγάλτε από την κατάψυξη και αφαιρέστε τη µεµβράνη. Τοποθετήστε τον τόνο σε ένα ξύλο κοπής και  µε ένα πολύ κοφτερό µαχαίρι κόψτε σε όσο πιο λεπτές φέτες µπορείτε. Απλώστε τες µια, µια σε ένα µεγάλο πιάτο τη µια δίπλα στη άλλη.

 

  • Σε ένα βάζο βάλτε το ελαιόλαδο µε το λεµόνι και το ξίδι και ανακατέψτε καλά. Αλατίστε το ψάρι, περιχύστε µε τη σάλτσα και πασπαλίστε µε τα δυο σουσάµια.

 

  • Καταναλώστε άµεσα, διαφορετικά πριν ρίξετε τη σάλτσα σκεπάστε το ψάρι στο πιάτο µε µεµβράνη και συντηρήστε στο ψυγείο.

 


Κόστος συνταγής: 5€ 

Πηγή: Περιοδικό

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)