Κανελόνια με κιμά και τυρί!
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 πιπεριά
- Ελαιόλαδο
- Σκόρδο
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
- Χυμός ντομάτας (φρέσκια ή σε συσκευασία)
- Αλάτι
- Τριμμένο τυρί (ανάμεικτα της επιλογής σας)
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Μπαχάρι
- Λίγο γαρύφαλλο
- Λίγο κανέλα
- 1 κουτί κανελόνια
- Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν, προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε μέχρι να αλλάξει χρώμα παντού.
Σβήνετε με λίγο κονιάκ και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα από το χυμό ντομάτας, μισό ποτήρι νερό και ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10 λεπτά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύετε.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος , προσθέτετε λίγο τριμμένο τυρί και κλείνετε το μάτι.
Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, γεμίζετε τον κιμά μέσα σε ένα-ένα από τα κανελόνια.
Τα τοποθετείτε μέσα σε ένα μέτριο ταψί και από πάνω ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180ο για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο σας.