- Κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεµµύδια και τη µαραθόριζα. Βάλτε σε ένα ταψί για τον φούρνο, ραντίστε µε ελαιόλαδο, ρίξτε τη ζάχαρη και αλάτι. Ανακατέψτε πολύ καλά µε τα χέρια σας για να ξεχωρίσουν τα κρεµµύδια.
- Σκεπάστε µε αλουµινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C. Βγάλτε από τον φούρνο, ξεσκεπάστε και απλώστε από πάνω την ντοµάτα κοµµένη σε λεπτές ροδέλες.
- Λαδώστε και αλατίστε το ψάρι, απλώστε το από πάνω και ψήστε (ξεσκέπαστο) για 12 µε 15 λεπτά (ανάλογα µε το πάχος του ψαριού). Όταν η σάρκα στο κέντρο γίνει λευκή, βγάλτε από τον φούρνο. Προσοχή: Μην το παραψήσετε, ο ξιφίας αν στεγνώσει τελείως, χάνει υφή και γεύση.
- Σερβίρετε σε πιάτα, γαρνίρετε µε στυµµένο λεµόνι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
Κόστος συνταγής: 10€
Πηγή: Περιοδικό