counter

Γιαούρτι με γαλλικές μαρέγκες

Γιαούρτι με γαλλικές μαρέγκες
Γιαούρτι με γαλλικές μαρέγκες

  • Ανάλαφρο, γευστικότατο, σχεδόν άγλυκο, κρύβοντας όμως και μια τραγανή και γλυκιά έκπληξη στο τέλος. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

 

  • Ξεκινήστε από τις μαρέγκες, τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε αρκετές μέρες πριν και να τις αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει καλά.

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 110ο C.

 

  • Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σχηματίζονται "μαλακές" κορυφές και ενώ το μίξερ δουλεύει ρίξτε βροχηδόν τη ζάχαρη.

 

  • Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματίζονται "σφικτές" κορυφές και με το ίδιο τρόπο ρίξτε βροχηδόν και τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, να ενσωματωθεί η άχνη πλήρως.

 

  • Με τη βοήθεια κορνέ ή με δύο μικρά κουταλάκια φτιάξτε μικρές μαρέγκες σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

 

  • Ψήστε τις για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μετά το πέρας του χρόνου, σβήστε το φούρνο, αλλά αφήστε τις μαρέγκες μέσα στο φούρνο, να κρυώσουν τελείως.

 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατέψτε πολύ καλά.

 

  • Σε ατομικά μπολ σπάστε με τα χέρια σας μερικές μαρέγκες. Από πάνω βάλτε μια γενναία δόση από το μίγμα του γιαουρτιού. Τέλος γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.


Tips: Για να πετύχει η μαρέγκα δεν θα πρέπει να περάσει ίχνος από τους κρόκους στα ασπράδια κατά το διαχωρισμό τους. Επίσης χρησιμοποιούμε συνήθως μεταλλικά σκεύη, γιατί πλένονται πολύ καλά , σε αντίθεση με τα πλαστικά, στα οποία μπορεί να μείνουν υπολείμματα λιπαρών ουσιών, κάτι που θα αποτρέψει τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Στο επιδόρπιο μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς δίνοντας μια πιο "τραγανή" υφή. Αν προτιμάτε τις μαρέγκες σε μεγαλύτερο μέγεθος, ψήστε τις για 1 ½ ώρα.

 


Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR