X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Γαύρος στον φούρνο

Γαύρος στον φούρνο

  • Καθαρίζουµε και πλένουµε καλά τον γαύρο. Τον στεγνώνουµε µε χαρτί κουζίνας.

 

  • Λαδώνουµε ένα µικρό στρογγυλό ταψί και τον τοποθετούµε ακτινωτά (ή ακολουθώντας το σχήµα του ταψιού).

 

  • Στρώνουµε πάνω από τον γαύρο τις φέτες λεµονιού και πασπαλίζουµε µε µπόλικη ρίγανη, πιπέρι, µαϊντανό. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο.

 

  • Ψήνουµε για 20΄-25 ΄ σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C. Αν χρειαστεί, στην πορεία του ψησίµατος προσθέτουµε λίγο νερό.

 

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.454

 

 

Διατροφικό σχόλιο: Μπορεί ο γαύρος να είναι µικρό ψάρι, αλλά προσφέρει σηµαντικά οφέλη στον οργανισµό: πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για δυνατούς µυς, ω-3 λιπαρά για γερή καρδιά και ασβέστιο για δυνατά οστά. Ο συνδυασµός του µε τα µυρωδικά, το λεµόνι και το ελαιόλαδο παρέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών µονάδων ORAC από ουσίες όπως οι βιταµίνες C και Ε, αλλά και τα φλαβονοειδή, που ενισχύουν την άµυνα του οργανισµού.

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού

που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)