- Καθαρίζουµε και πλένουµε καλά τον γαύρο. Τον στεγνώνουµε µε χαρτί κουζίνας.
- Λαδώνουµε ένα µικρό στρογγυλό ταψί και τον τοποθετούµε ακτινωτά (ή ακολουθώντας το σχήµα του ταψιού).
- Στρώνουµε πάνω από τον γαύρο τις φέτες λεµονιού και πασπαλίζουµε µε µπόλικη ρίγανη, πιπέρι, µαϊντανό. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο.
- Ψήνουµε για 20΄-25 ΄ σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C. Αν χρειαστεί, στην πορεία του ψησίµατος προσθέτουµε λίγο νερό.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.454
Διατροφικό σχόλιο: Μπορεί ο γαύρος να είναι µικρό ψάρι, αλλά προσφέρει σηµαντικά οφέλη στον οργανισµό: πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για δυνατούς µυς, ω-3 λιπαρά για γερή καρδιά και ασβέστιο για δυνατά οστά. Ο συνδυασµός του µε τα µυρωδικά, το λεµόνι και το ελαιόλαδο παρέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών µονάδων ORAC από ουσίες όπως οι βιταµίνες C και Ε, αλλά και τα φλαβονοειδή, που ενισχύουν την άµυνα του οργανισµού.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)