Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.
Γαλακτομπούρεκο - Υλικά για την κρέμα
- 1 ½ lt γάλα φρέσκο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλούδα λεμονιού ακέρωτη
- 6 μεγάλα αβγά
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. σιμιγδάλι χοντρό (ή 150 γρ. στο σύνολο του ότι από τα δύο θέλετε)
- 2 βανίλιες
- 2 πρέζα/ες αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο
Γαλακτομπούρεκο - Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- Ξύλο κανέλας
- Μισό μικρό λεμόνι
Γαλακτομπούρεκο - Για το ταψί
- 7 φύλλα κρούστας
- 300 γρ. φύλλο καταΐφι
- 250 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο λιωμένο ή καθαρό βούτυρο
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να μας δείχνει τη συνταγή για το γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι: