- Πλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά – να είστε σχολαστικοί επειδή δεν θα ψηθούν. Ετοιµάστε τον πάγκο σας και βάλτε ένα ξύλο κοπής πάνω από µια βρεγµένη πετσέτα για να µη γλιστράει.
- Μαζέψτε όλα τα λαχανικά και βγάλτε έναν µεγάλο δίσκο ή διαφορετικά µπολάκια για να οµαδοποιήσετε τα λαχανικά όταν τα κόψετε. Βγάλτε τη σάρκα από τις πιπεριές και πετάξτε το εσωτερικό τους. Με ένα καλό µαχαίρι κόψτε σε λεπτόµακρα µπαστουνάκια. Επαναλάβετε το ίδιο µε όλα τα λαχανικά, προσπαθήστε να έχουν το ίδιο σχήµα για πιο εύκολο τύλιγµα.
- Καθαρίστε τις γαρίδες από κεφάλι και τσόφλια και σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από κάθε πλευρά µέχρι η διάφανη σάρκα τους να γίνει άσπρη (προσοχή µην τις παραψήσετε, θα χάσουν γεύση και υφή). Βάλτε ένα ένα τα φύλλα ρυζιού σε χλιαρό νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Τοποθετήστε σε µια ίσια επιφάνεια τα φύλλα και γεµίστε µε λαχανικά και µία γαρίδα.
- Τυλίξτε προσεκτικά και επαναλάβετε τη διαδικασία για όσα ρολά επιθυµείτε. Σε µια κούπα του καφέ βάλτε τη σόγια και ζεστάνετε για 10 δευτερόλεπτα στον φούρνο µικροκυµάτων. Βάλτε το µέλι και το σουσάµι, ανακατέψτε καλά και συνοδέψτε µε τα ρολάκια.
Κόστος συνταγής: 12€
Πηγή: Περιοδικό