- Ζητήστε από τον ψαρά να φιλετάρει τις τσιπούρες, αφήνοντας το δέρµα. ∆ηµιουργήστε µε ένα µαχαίρι κάθετες τοµές στο δέρµα χωρίς να περάσετε βαθιά στη σάρκα µε απόσταση ενός εκατοστού η µία από την άλλη. Βγάλτε τα κόκαλα µε ένα τσιµπιδάκι και τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα πιάτο µε την πλευρά του δέρµατος πάνω σε απορροφητικό χαρτί και βάλτε τα στο ψυγείο (µε αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο τραγανό το ψάρι στο τηγάνισµα).
- Ψιλοκόψτε τις ντοµάτες µε τον βασιλικό και βάλτε σε ένα µπολ µε αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι, το κουκουνάρι καβουρδισµένο και το σκόρδο. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη µέχρι να βγουν τα αρώµατα του βασιλικού και του σκόρδου.
- Παράλληλα καθαρίστε και βράστε τις πατάτες µέχρι να µαλακώσουν αρκετά. Σουρώστε και επαναφέρετε µέσα στο κατσαρολάκι. Ρίξτε την κρέµα και το γάλα και µε ένα πιρούνι σπάστε και ανακατέψτε τις πατάτες µέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε το βούτυρο, ελέγξτε το αλάτι και βγάλτε από την εστία.
- Βάλτε ένα τηγάνι µε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, αλατίστε τα φιλέτα και σοτάρετε ξεκινώντας από την πλευρά µε το δέρµα. Ελέγχετε το ψήσιµο από την αλλαγή χρώµατος στο σάρκα του ψαριού: Όταν έχει ασπρίσει στα ¾ του πάχους, γυρίστε προσεκτικά και αφήστε για 1 λεπτό ακόµη. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Μοιράστε τον πουρέ σε πιάτα µε ένα φιλέτο ανά µερίδα και µερικές κουταλιές από τη σάλτσα.
Κόστος συνταγής: 11€
Πηγή: Περιοδικό