Φέτα ψητή με κύμινο και σκόρδο!
- Φέτα ψητή με κύμινο και σκόρδο
- 1 κομμάτι φέτα
- 1 κ.γ. σπόροι από κύμινο
- 1κ.γ. μαυροκούκι
- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- Ξύσμα λεμονιού
- 3 αραβικές ή ελληνικές πίτες (για το σερβίρισμα)
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο και στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί σας.
Τοποθετείτε ολόκληρο το κομμάτι φέτας και πασπαλίζετε με τους σπόρους από το κύμινο, το μαυροκούκι, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.
Αφού ραντίσετε με ελαιόλαδο, ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα και να μαλακώσει. Όχι όμως τα λιώσει!
Πέντε λεπτά πριν το τέλος ζεσταίνετε τις πίτες σε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές.
Σερβίρετε τη φέτα ζεστή, συνοδευόμενη από τις πίτες.