- Βάλτε ένα κατσαρολάκι µε νερό, τις φακές και το φύλλο δάφνης σε µέτρια φωτιά και βράστε για 20 µε 30 λεπτά.
- Παράλληλα καθαρίστε καλά µε ένα βρεγµένο πανάκι τα µανιτάρια και κόψτε σε λεπτές φέτες. Βάλτε ένα µεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο τριµµένο, προσθέστε τα µανιτάρια για 2 λεπτά και µεταφέρετε σε ένα µπολ.
- Σουρώστε και ξεπλύνετε καλά τις φακές, αφήστε να στραγγίσουν και ρίξτε στο µπολ, προσθέστε το σπανάκι πλυµένο, τον χυµό και το ξύσµα, ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατέψτε. Σερβίρετε σαν γαρνιτούρα ή ορεκτικό.
Κόστος συνταγής: 4€
Πηγή: Περιοδικό