X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Φακές με αχηβαδάκια & φρέσκα μυρωδικά

Φακές με αχηβαδάκια & φρέσκα μυρωδικά

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τις φακές µαζί µε τη δάφνη µέχρι να ψηθούν, αλλά όχι να µαλακώσουν τελείως (θέλουµε να είναι τραγανές).


  • Σε ένα µπολ µε νερό ρίξτε τις αχηβάδες και τρίψτε τες µεταξύ τους για να καθαρίσουν και να φύγει η άµµος. Ελέγξτε τες µία µία και αφαιρέστε όσες είναι κλειστές µέσα στο κέλυφός τους.

 

  • Βάλτε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο µέχρι να µαλακώσει, ρίξτε τις φακές και αµέσως τις αχηβάδες. Προσθέστε ελάχιστο νερό για να δηµιουργηθεί ατµός και να ανοίξουν τα όστρακα. Όταν ανοίξουν όλα, προσθέστε τα µυρωδικά ψιλοκοµµένα και την πάπρικα, δοκιµάστε το αλάτι και ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο για να δέσει η σάλτσα.

 

Κόστος συνταγής: 4€  

Πηγή: Περιοδικό 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)