- Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τις φακές µαζί µε τη δάφνη µέχρι να ψηθούν, αλλά όχι να µαλακώσουν τελείως (θέλουµε να είναι τραγανές).
- Σε ένα µπολ µε νερό ρίξτε τις αχηβάδες και τρίψτε τες µεταξύ τους για να καθαρίσουν και να φύγει η άµµος. Ελέγξτε τες µία µία και αφαιρέστε όσες είναι κλειστές µέσα στο κέλυφός τους.
- Βάλτε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο µέχρι να µαλακώσει, ρίξτε τις φακές και αµέσως τις αχηβάδες. Προσθέστε ελάχιστο νερό για να δηµιουργηθεί ατµός και να ανοίξουν τα όστρακα. Όταν ανοίξουν όλα, προσθέστε τα µυρωδικά ψιλοκοµµένα και την πάπρικα, δοκιµάστε το αλάτι και ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο για να δέσει η σάλτσα.
Κόστος συνταγής: 4€
Πηγή: Περιοδικό