- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι µε τη φάβα ελαφρά για 5 λεπτά.
- Προσθέστε 1 λίτρο νερό, σκεπάστε µε ένα καπάκι και αφήστε να βράσει σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήµατα. Προσθέστε νερό αν χρειαστεί. Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε το χταπόδι µέχρι να πάρει κόκκινο χρώµα. Βάλτε σε ένα πυρέξ, σκεπάστε µε αλουµινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C. Βάλτε την κάππαρη σε ένα µπολ µε νερό να ξαρµυρίσει και σουρώστε καλά – αν χρειαστεί απλώστε σε απορροφητικό χαρτί. Τηγανίστε µε ελάχιστο λάδι σε δυνατή φωτιά µέχρι να πάρει χρώµα.
- Σε ένα βάζο ρίξτε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακινήστε καλά. Όταν η φάβα είναι µαγειρεµένη, ρίξτε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, αν θέλετε να έχει µορφή κρέµας περάστε από το µπλέντερ, διαφορετικά κρατήστε ως έχει. Σε ένα µεγάλο πιάτο σερβίρετε τη φάβα, τοποθετήστε το χταπόδι από πάνω κοµµένο σε φέτες, απλώστε την κάππαρη και περιχύστε µε λίγη από τη σάλτσα.
Κόστος συνταγής: 12€
Πηγή: Περιοδικό