X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Εύκολο Cheesecake Φράουλας

Εύκολο Cheesecake Φράουλας

  • Θα χρειαστείτε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

 

  • Αποσπάστε τον, βάλτε τον πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και με ένα μολύβι κάντε το περίγραμμά του. Κόψτε τον κύκλο που σχηματίσατε.

 

  • Τοποθετήστε τον πάτο πίσω στη φόρμα και βουτυρώστε τον.

 

  • Από πάνω βάλτε το στρογγυλό αντικολλητικό χαρτί που κόψατε.Βάλτε τα μπισκότα σε μια σακούλα για τρόφιμα και με ένα γουδοχέρι σπάστε τα.

 

  • Μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ και περιχύστε τα με το λιωμένο βούτυρο.

 

  • Ανακατέψτε πολύ καλά να πάει το βούτυρο παντού και στρώστε τα στη φόρμα δημιουργώντας μια ομοιόμορφη στρώση πατώντας τα πολύ καλά στον πάτο.

 

  • Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

 

  • Χαράξτε το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος στα δύο, ανοίξτε το και με την ανάποδη του μαχαιριού ξύστε το εσωτερικό και πάρτε τους σπόρους.

 

  • Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, τους σπόρους της βανίλιας και το λεμόνι μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

 

  • Προσθέστε την κρέμα και συνεχίστε το χτύπημα έως ότου το μίγμα γίνει ομοιογενές.

 

  • Βάλτε την κρέμα πάνω από τη στρώση των μπισκότων, απλώστε την ώστε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη και λεία και χτυπήστε τη φόρμα πάνω στον πάγκο αρκετές φορές, ώστε να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα.

 

  • Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε το για 12 τουλάχιστον ώρες (ιδανικά ένα ολόκληρο βράδυ).

 

  • Προτού ξεφορμάρετε το cheesecake πρέπει να μείνει εκτός ψυγείου για 30 λεπτά.

 

  • Ανοίξτε τα πλαϊνά της φόρμας της φόρμας πολύ προσεκτικά και γλιστρήστε το γλυκό σε μια πιατέλα.

 

  • Πολτοποιήστε τις μισές φράουλες στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Κόψτε τις υπόλοιπες στη μέση, βάλτε τις πάνω στο cheesecake και περιχύστε με τον πουρέ φράουλας που φτιάξατε.

 


Tips: Αν δυσκολεύεστε να ξεφορμάρετε το γλυκό, αφήστε το λίγο παραπάνω σε θερμοκρασία δωματίου ή περάστε τα εξωτερικά τοιχώματα της φόρμας με μια ζεστή πετσέτα. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε όλο το βράδυ το γλυκό στο ψυγείο για να "δέσει". Το μίγμα της κρέμας πρέπει να είναι ήδη αρκετά σφικτό προτού μπει το γλυκό στο ψυγείο. Η βάση του μπισκότου πρέπει να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μόνη της προτού βάλετε την κρέμα από πάνω, ώστε να μην αναμειχθούν τα μπισκότα με την κρέμα.

 


Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)