Εύκολη συνταγή για νόστιμο τυρόψωμο
Τρώγεται τέλεια ως συνοδευτικό, αλλά φυσικά και μόνο του. Πάρτε μαζί σας στη δουλειά, δώστε στα παιδιά να πάρουν στο σχολείο, ή στο σπίτι για πρωινό. Ό,τι ώρα και να πεινάσετε, είναι καλή επιλογή.
Υλικά για τυρόψωμο
- 8 αυγά χτυπημένα
- 200 ml γάλα
- 150 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 400 γρ. φέτα
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
Τυρόψωμο - Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο λιωμένο, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το αλεύρι, τα μυρωδικά, την πάπρικα και τη φέτα και τη μισή γραβιέρα.
- Σε μια καλά λαδωμένη φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή, βάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30’.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Τρώμε, εννοείται, όταν το βγάλουμε και είναι ακόμα ζεστό, αλλά και κρύο είναι επίσης φανταστικό.
Από τη Γωγώ Δελογιάννη