- Πλύνετε και ψήστε τις πιπεριές σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C µέχρι να µαλακώσουν (15 λεπτά περίπου). Μεταφέρετε σε ένα τάπερ, βάλτε το καπάκι ή τυλίξτε µε µεµβράνη και αφήστε για άλλα 15 λεπτά. Κόψτε στη µέση, βγάλτε τα σπόρια και ξεφλουδίστε τις πιπεριές.
- Πλύνετε καλά τις ντοµάτες και βγάλτε το κοτσάνι. ∆ηµιουργήστε 2 κάθετες τοµές σε σχήµα σταυρού χωρίς να βάλετε σε βάθος το µαχαίρι στην κάτω πλευρά της ντοµάτας. Ρίξτε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και αµέσως σε νερό πε πάγο. Αφήστε στον πάγο για 2 λεπτά και ξεφλουδίστε τις ντοµάτες.
- Κόψτε το κρεµµύδι σε λεπτές φέτες και βάλτε το σε ένα µπολ µε αρκετό κρύο νερό για 5 λεπτά (µε αυτόν τον τρόπο το κρεµµύδι χάνει την πολλή ένταση και δεν καλύπτει τις υπόλοιπες γεύσεις, επίσης µπορεί να συντηρηθεί η σαλάτα σας για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα).
- Καθαρίστε το αγγούρι και κόψτε όλα τα υλικά σε ακανόνιστα σχήµατα, βάλτε σε ένα µπολ, ρίξτε ελαιόλαδο και αλάτι, ανακατέψτε µε τα χέρια σας και τοποθετήστε τη φέτα πάνω στη σαλάτα. Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.
Κόστος συνταγής: 5€
Πηγή: Περιοδικό