counter

Διακοσμώντας με σοκολάτα

Διακοσμώντας με σοκολάτα
Διακοσμώντας με σοκολάτα

Σοκολατένιες φωλιές:

  • Λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα.

 

  • Με ένα κουταλάκι του γλυκού καλύψτε με μια παχιά στρώση σοκολάτας τα εσωτερικά τοιχώματα των θηκών.

 

  • Αφαιρέστε τυχόν περίσσεια σοκολάτας και αφήστε να κρυώσουν τελείως και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

 

  • Εναλλακτικά και για πιο γρήγορα βάλτε τις θήκες στο ψυγείο.

 

  • Το μόνο αρνητικό είναι ότι η σοκολάτα θα θαμπώσει, αλλά επειδή θα γεμίσετε τις θήκες αργότερα, δεν ενοχλεί ιδιαιτέρως.

 

  • Κόψτε σε μία άκρη την αλουμινένια φόρμα και με τα χέρια σας και πολύ προσεκτικά αφαιρέστε την.


Tip: Γεμίστε τις φόρμες με σαντιγί και φρούτα, κρέμα, παγωτό, γιαούρτι ή ακόμα και με κέικ ή σοκολατάκια. Ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία σας!

 

Πουράκια σοκολάτας:

  • Λιώστε την κουβερτούρα και με γρήγορες κινήσεις απλώστε την σε ένα λεπτό στρώμα στο πίσω μέρος ενός ταψιού.

 

  • Πάρτε ένα πιρούνι και τραβήξτε απ άκρη σ άκρη γραμμές.

 

  • Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και απλώστε την απαλά πάνω από την κουβερτούρα, να καλυφθεί όλη η επιφάνειάς της.

 

  • Αφήστε τη λευκή κουβερτούρα να κρυώσει, έως ότου μόλις έχει στερεοποιηθεί. Με ένα κοφτερό μαχαίρι και με κλίση 45ο ξύστε τη σοκολάτα από το ταψί.

 

  • Θα πρέπει καθώς την ξύνετε να γυρίζει και να σχηματίζονται πουράκια.


Tip: Αν η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί περισσότερο απ όσο πρέπει, τα πουράκια δεν θα ολοκληρώνονται και θα σπάνε. Μπορείτε να ζεστάνετε λίγο το ταψί με τη σοκολάτα και να ξαναδοκιμάσετε. Μην πετάξετε τα τρίμματα της σοκολάτας. Μπορούν να διακοσμήσουν ωραιότατα μια τούρτα.

Τούρτα "πουά":

 

  • Μετρήστε την περίμετρο της τούρτας και κόψτε σε ανάλογο μήκος το περιτύλιγμα, προσθέτοντας λίγα ακόμη εκατοστά.

 

  • Μετρήστε και το ύψος και υπολογίστε το ως πλάτος του περιτυλίγματος.

 

  • Τεντώστε καλά το περιτύλιγμα. Φτιάξτε δύο χάρτινες σακούλες ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης.

 

  • Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και γεμίστε μ αυτήν τη μια χάρτινη σακούλα.

 

  • Σχηματίστε μικρές και μεγάλες τελείες, διάσπαρτες σε όλο το μήκος του περιτυλίγματος.

 

  • Κουνήστε το περιτύλιγμα, να "απλωθούν" καλά οι τελείες.

 

  • Κάντε το ίδιο και με την κουβερτούρα γάλακτος.

 

  • Αφήστε να κρυώσουν καλά οι δύο ειδών σοκολάτες.

 

  • Λιώστε την κουβερτούρα και απλώστε την απαλά πάνω από τις τελείες σε όλη την επιφάνεια του περιτυλίγματος. Προσοχή μην ασκήσετε πίεση.

 

  • Αφήστε να κρυώσει καλά το σοκολατένιο "κολάρο", δεν πρέπει να στερεοποιηθεί όμως τελείως, γιατί δεν θα είναι εύκαμπτο και θα σπάσει.

 

  • Μόλις η σοκολάτα μπορεί και ξεκολλάει από το πλαστικό, τυλίξτε την τούρτα με το "κολάρο", αφήστε την να στερεοποιηθεί τελείως και αφαιρέστε το πλαστικό.

 


Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR