- Καθαρίστε τα βλίτα από χοντρά κοτσάνια. Γεµίστε τον νιπτήρα της κουζίνας σας µε αρκετό νερό και αφήστε µέσα τα χόρτα τουλάχιστον για 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι και αν το νερό που τα πλύνατε δεν είναι πολύ καθαρό, επαναλάβετε τη διαδικασία.
- Βάλτε σε µια κατσαρόλα αρκετό νερό, ρίξτε αλάτι και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά. Όταν βράσει, ρίξτε τα χόρτα και µαγειρέψτε. Μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα µέχρι να στραγγίσουν καλά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι µε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το σκόρδο. Περάστε την ντοµάτα από τον τρίφτη και προσθέστε στο τηγάνι. Ρίξτε απευθείας τα χόρτα, τη µατζουράνα και ψιλοκοµµένο το φρέσκο κρεµµύδι. Ελέγξτε το αλάτι και προσθέστε λίγο ακόµη ελαιόλαδο.
- Σε ένα µεγάλο τηγάνι ρίξτε 1 εκατοστό σε ύψος ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Κόψτε σε µερίδες το ψάρι, αλατίστε και περάστε από το αλεύρι. Τηγανίστε προσεκτικά µέχρι να πάρει χρώµα το ψάρι και µεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε µαζί µε τα χόρτα σε ατοµικά πιάτα.
Κόστος συνταγής: 13€
Πηγή: Περιοδικό