- Καθαρίστε πολύ προσεκτικά τα αχλάδια µε ένα ξεφλουδιστήρι αφήνοντας πάνω το κοτσάνι. Βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι όρθια και κολλητά µεταξύ τους. Γεµίστε µε το κρασί. Ρίξτε τη φλούδα λεµόνι και βράστε σε χαµηλή φωτιά περίπου για 20 λεπτά µέχρι να µαλακώσουν (αν το κρασί δεν είναι αρκετό για να τα σκεπάσει, προσθέστε νερό).
- Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε µέσα στο κρασί για 1 ώρα. Βγάλτε από την κατσαρόλα και τοποθετήστε στο ψυγείο µέχρι να κρυώσουν.
- Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε σε θερµοκρασία δωµατίου 10-15 λεπτά µέχρι να µαλακώσει. Ρίξτε την κανέλα και ανακατέψτε καλά µε µια σπάτουλα.
- Ξανατοποθετήστε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρετε τα αχλάδια σε βαθύ µπολ µε παγωτό κανέλα και λίγο ξύσµα λεµόνι.
Κόστος συνταγής: 11€
Πηγή: Περιοδικό