- Βάλτε τις αχηβάδες σε ένα βαθύ µπολ µε νερό και τρίψτε τες καλά για λίγα λεπτά µεταξύ τους ώστε να φύγει η άµµος από το κέλυφός τους.
- Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι στην εστία και σε µέτρια φωτιά σοτάρετε το σκόρδο και το κρεµµύδι ψιλοκοµµένα, προσθέστε την ντοµάτα τριµµένη και ρίξτε το πλιγούρι.
- Καβουρδίστε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και ρίξτε τις αχηβάδες. Προσθέστε το νερό και µόλις βράσει, αποσύρετε από την εστία. Βάλτε ένα καπάκι ή κλείστε µε µεµβράνη και αφήστε για 10 λεπτά µέχρι το πλιγούρι να τραβήξει όλη την υγρασία.
- Τέλος, ψιλοκόψτε και προσθέστε τα µυρωδικά, αρκετό ελαιόλαδο και το ξύσµα λεµονιού. Ελέγξτε το αλάτι και ανακατέψτε µε ένα πιρούνι. Σερβίρετε αµέσως.
Κόστος συνταγής: 7€
Πηγή: Περιοδικό