counter

Αχηβαδάκια με πλιγούρι & μυρωδικά

Αχηβαδάκια με πλιγούρι & μυρωδικά
Αχηβαδάκια με πλιγούρι & μυρωδικά

  • Βάλτε τις αχηβάδες σε ένα βαθύ µπολ µε νερό και τρίψτε τες καλά για λίγα λεπτά µεταξύ τους ώστε να φύγει η άµµος από το κέλυφός τους.

 

  • Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι στην εστία και σε µέτρια φωτιά σοτάρετε το σκόρδο και το κρεµµύδι ψιλοκοµµένα, προσθέστε την ντοµάτα τριµµένη και ρίξτε το πλιγούρι.

 

  • Καβουρδίστε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και ρίξτε τις αχηβάδες. Προσθέστε το νερό και µόλις βράσει, αποσύρετε από την εστία. Βάλτε ένα καπάκι ή κλείστε µε µεµβράνη και αφήστε για 10 λεπτά µέχρι το πλιγούρι να τραβήξει όλη την υγρασία.

 

  • Τέλος, ψιλοκόψτε και προσθέστε τα µυρωδικά, αρκετό ελαιόλαδο και το ξύσµα λεµονιού. Ελέγξτε το αλάτι και ανακατέψτε µε ένα πιρούνι. Σερβίρετε αµέσως.

  

 

Κόστος συνταγής: 7€ 

Πηγή: Περιοδικό mytv

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR