- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200o C.
- Βάλτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.
- Προσθέστε τον κιμά, αυξήστε τη θερμοκρασία και σοτάρετε τον καλά.
- Στη συνέχεια προσθέστε το σέλερυ, το καρότο, την κανέλα, τα ντοματάκια και το κρασί.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το μίγμα, έως ότου ελαττωθούν τα υγρά αρκετά. Αλατοπιπερώστε.
- Βάλτε μέσα σε μία κατσαρόλα το νερό, το γάλα και μια πρέζα αλάτι.
- Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για λίγα λεπτά και προσθέστε τον πουρέ ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να "δέσει".
- Τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέστε λίγο από το τριμμένο τυρί και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε τέσσερα πυρίμαχα ατομικά ταψάκια μοιράστε το μίγμα του κιμά. Από πάνω απλώστε καλά τον πουρέ.
- Τέλος πασπαλίστε γενναία με τριμμένο τυρί.
- Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.
Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.