X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Απίθανο, αντιοξειδωτικό… παστίτσιο!

Απίθανο, αντιοξειδωτικό… παστίτσιο!

  • Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µία κατσαρόλα µε λίγο νερό και µαραίνουµε το κρεµµύδι και την κόκκινη πιπεριά για 3'. Προσθέτουµε το σκόρδο και συνεχίζουµε για ακόµη 1'. Προσθέτουµε τον κιµά κι ανακατεύουµε µέχρι να ροδίσει πολύ καλά. Προσθέτουµε τις ντοµάτες και το κρασί και αφήνουµε το µείγµα να πάρει µία βράση.

  

  • Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία και σιγοβράζουµε για 20', µέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουµε τον µαϊντανό και αλατοπιπερώνουµε. Βράζουµε τα ζυµαρικά σε άφθονο νερό, αλ ντέντε. Tα στραγγίζουµε και τα µεταφέρουµε σε µπολ. Τα ανακατεύουµε µε τη µαργαρίνη.

 

  • Χτυπάµε µε το σύρµα το γιαούρτι, τα αυγά και το µοσχοκάρυδο. Λαδώνουµε ελαφρά ένα πυρίµαχο σκεύος και απλώνουµε µέσα τα µισά από τα ζυµαρικά. Σκεπάζουµε µε τη µισή από τη σάλτσα κιµά. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία και στο τέλος απλώνουµε στην επιφάνεια το µείγµα του γιαουρτιού. Πασπαλίζουµε µε την παρµεζάνα.

 

  • Ψήνουµε το παστίτσιο στους 190°C για 25', µέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό γαρνίροντας µε τον δεντρολίβανο. Συνοδεύουµε µε ανάµεικτα πράσινα σαλατικά.

  

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 1.820

 

 

Διατροφικό σχόλιο: Τα ζυµαρικά, ειδικά τα ολικής άλεσης, παρέχουν µεγάλη ποσότητα βιταµινών της οικογένειας Β, οι οποίες ενδυναµώνουν το νευρικό σύστηµα και τον µεταβολισµό. Ο κιµάς µε το αυγό –που επίσης περιέχονται στο παστίτσιο– παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σίδηρο, συµβάλλοντας στη δηµιουργία ενός ισχυρού µυϊκού συστήµατος. Οι διατροφικές ιδιότητες του πιάτου ολοκληρώνονται µε την παροχή µονάδων ORAC από αντιοξειδωτικές ενώσεις, όπως είναι το λυκοπένιο και η βιταµίνη C, που αποτελούν ασπίδα προστασίας ενάντια σε κινδύνους που προέρχονται από την έκθεση του οργανισµού σε οξειδωτικούς παράγοντες. Το γιαούρτι που χρησιµοποιείται στη συγκεκριµένη συνταγή, όπως και το τυρί, βοηθούν στην υψηλή πρόσληψη ασβεστίου και στην καλή υγεία των οστών.

  

 

Πηγή: Περιοδικό

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)