Προθερµάνετε τον φούρνο στους 180°C. Κόψτε τα βερίκοκα στη µέση και βγάλτε το κουκούτσι. Κόψτε κυδωνάτα στα 4 το κάθε µισό.
Βάλτε ένα τηγάνι µε µεταλλική λαβή σε δυνατή φωτιά και ρίξτε τη ζάχαρη, αφήστε τη να λιώσει και να γίνει καραµέλα.
Ρίξτε την κρέµα γάλακτος ζεστή (για να µη σφίξει η καραµέλα), ανακατέψτε και προσθέστε το βούτυρο. Ρίξτε τα βερίκοκα και ανακατέψτε ελαφρά.
Τοποθετήστε σαν καπάκι πάνω από το τηγάνι το φύλλο σφολιάτας κοµµένο στη διάµετρο του τηγανιού.
Με ένα πιρούνι κάντε µερικές τρύπες στη σφολιάτα και ψήστε στον φούρνο µαζί µε το τηγάνι µέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώµα η σφολιάτα (Αν δεν έχετε τηγάνι µε µεταλλική λαβή, µεταφέρετε τα καραµελωµένα βερίκοκα σε ένα σκεύος για τον φούρνο και µετά σκεπάστε κανονικά µε τη σφολιάτα).
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει για να τραβήξει όλα τα υγρά της. Πάρτε ένα µεγάλο πιάτο και βάλτε το καπάκι στην τάρτα. Τουµπάρετε για να µείνει η τάρτα κανονικά πλέον πάνω στο πιάτο.
Κόψτε µερίδες και σερβίρετε µε παγωτό βανίλια.
Κόστος συνταγής: 6€
Στο τηλεοπτικό περιοδικό που κυκλοφόρησε σήμερα 09/05 στην επαρχία και αύριο 10/05 κυκλοφορεί στην Αθήνα, μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!
Κάποιες από αυτές; *Μπρουσκέτα σολομού με γιαούρτι & horseradish *Πατατοσαλάτα με σπιτική σκορδάτη μαγιονέζα *Ομελέτα με βλίτα, σπαράγγια & μυζήθρα *Κρύα σούπα ντομάτας με παλαιωμένο ξίδι *Σαλάτα με φρέσκο τόνο, αβοκάντο & πιπεριές *Ψητά κολοκυθάκια με πανσέτα & φιστίκι Αιγίνης *Σαρδέλες με πορτοκάλι & σαλάτα ελιάς *Ρύζι με λαχανικά, γάλα καρύδας και πράσινο κάρι *Καραμελωμένο κοτόπουλο στον φούρνο *Ψητό σκουμπρί με πατάτες & κρόκο Κοζάνης *Φακές με λαχανικά & πουρέ πατάτας στον φούρνο *Ποπ κορν με σοκολάτα & φουντούκι *Πουτίγκα καραμέλας με θαλασσινό αλάτι *Σπιτική σοκολάτα με πραλίνα
Μόνο στο
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)