- Βγάλτε ένα ένα τα φύλλα από το µαρούλι και τη λόλα. Γεµίστε ένα µεγάλο µπολ µε κρύο νερό και αφήστε µέσα 10 λεπτά να καθαρίσουν και να ζωντανέψουν τα φύλλα. Ξεβγάλτε και στραγγίστε καλά σε ένα σουρωτήρι ή πάνω σε µια πετσέτα.
- Κόψτε την πιπεριά στη µέση, κάθετα, και βγάλτε τα κουκούτσια από το εσωτερικό της. Σε ένα µικρό µπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, τη µουστάρδα και ανακατέψτε καλά µε ένα σύρµα ή ένα πιρούνι.
- Τέλος προσθέστε την πιπεριά και τη µέντα πολύ ψιλοκοµµένα µέσα στη σάλτσα.
- Κόψτε µε το χέρι σας σε χοντρά κοµµάτια τα φύλλα από το µαρούλι και τη λόλα και µαζί µε τη σάλτσα ανακατέψτε καλά σε ένα µεγάλο µπολ. Σερβίρετε σε πιάτα και απλώστε σε κάθε µερίδα από 1 κοµµάτι σολοµό.
Κόστος συνταγής: 7€
Πηγή: Περιοδικό