- Αφού χωρίσουμε σε ένα μπολ το ασπράδι από τον κρόκο και για τα 12 αυγά, χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια, προσθέτουμε και το κονιάκ.
- Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και την μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα το στρώνουμε, πασπαλίζουμε από πάνω τα φρούτα από τα γλυκά του κουταλιού (τα οποία έχουμε πουδράρει με λίγο σιμιγδάλι) και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε αμυγδαλόπιτα στον φούρνο για 30-40΄ λεπτά, στους 180 βαθμούς. Όσο ψήνεται η αμυγδαλόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε ρόμβους και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Στολίζουμε τέλος κάθε κομμάτι, με κομμένα φρούτα από γλυκό κουταλιού.
Πηγή: www.mirsini.gr