- Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε µόνο την ουρά, κάντε 3 µικρές χαρακιές κάθετα στη σάρκα τους για να µη «µαζέψουν» στο τηγάνισµα.
- Κόψτε το κρεµµύδι στα 6 από τη ρίζα του και κάθετα για να µη διαλυθεί στο ψήσιµο. Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια και κόψτε το ψάρι σε µερίδες.
- Σε ένα µπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την τεµπούρα και ανακατέψτε. Βάλτε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά, περάστε λαχανικά, ψάρι και γαρίδες από το αλεύρι, τινάξτε και βουτήξτε στην τεµπούρα.
- Τηγανίστε µέχρι να πάρουν χρώµα και µε µια τρυπητή κουτάλα τοποθετήστε σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το ξίδι µε τη σόγια και τη ζάχαρη και ανακατέψτε µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε το ξύσµα και αφήστε να κρυώσει. Φτιάξτε µια ποικιλία από λαχανικά και θαλασσινά σε ένα πιάτο και συνοδέψτε µε τη σάλτσα λεµόνι.
Κόστος συνταγής: 12€
Πηγή: Περιοδικό