Τα θρεπτικά συστατικά τους, τα κατατάσσουν τα λιπαρά ψάρια στην κορυφή της λίστας των «super τροφών»! Είναι πολύ σημαντικό να τα βάλουμε στη ζωή μας χωρίς, φυσικά, να το παρακάνουμε. Οι λόγοι; Ακολουθούν στις παρακάτω γραμμές…
- Γιατί «ναι»:
Επειδή περιέχουν ω3 λιπαρά τα οποία μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή υγεία, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και αυξάνουν την καλή. Βοηθάνε τη μνήμη, μειώνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και «θωρακίζουν» το δέρμα σου ενάντια στα σημάδια της γήρανσης.
- Πόσο να φάω;
Δύο με τρείς μερίδες από τα συγκεκριμένα ψάρια την εβδομάδα αρκούν να καλύψουν τον οργανισμό σου σε ω3 λιπαρά. Ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, ο τόνος και η ρέγγα αποτελούν τις καλύτερες εναλλακτικές.
- «Παν μέτρον άριστον», γιατί…
Η υπερβολική συγκέντρωση ω3 λιπαρών στον οργανισμό, ενδέχεται να προκαλεί πρόβλημα στην πήξη του αίματος.
Της Μάρθας Αγγελοπούλου, με τη συνεργασία της Έφης Δέδε, κλινικής διατροφολόγου-διαιτολόγου, BSC, επιστημονικής διευθύντριας «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων (efidede@gmail.com).