counter

Ζωή Κρονάκη: Η ραδιοφωνική παραγωγός του EASY 97,2 απαντά σε όσα θέλουμε να μάθουμε για τη ζωή της

Ζωή Κρονάκη: Η ραδιοφωνική παραγωγός του EASY 97,2 απαντά σε όσα θέλουμε να μάθουμε για τη ζωή της
Ζωή Κρονάκη: Η ραδιοφωνική παραγωγός του EASY 97,2 απαντά σε όσα θέλουμε να μάθουμε για τη ζωή της

Είναι όμορφη, με φωνή που ξεχωρίζει και την ακούς κάθε μεσημέρι στον Easy 97,2 από τις 14:00 ως τις 18:00. Η Ζωή Κρονάκη, αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός και mom blogger, έχει ως εφόδιο το πτυχίο της νομικής, την οποία απαρνήθηκε για τη μεγάλη της αγάπη, το ραδιόφωνο, εξαιτίας ενός γκάλοπ που συμμετείχε... 
 
Πως γίνεται και μία πτυχιούχος της νομικής τα παρατά όλα και γίνεται ραδιοφωνική παραγωγός; Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό, τα χρόνια της κρίσης (που για τα Media ήταν πολύ έντονη) να εξασκήσεις το επάγγελμα της δικηγόρου;
 
Κάποιες φορές στη ζωή ξεκινάς με άλλους στόχους και όνειρα αλλά στην πορεία πολλά μπορούν να ανατραπούν γιατί ο Θεός έχει ένα άλλο σχέδιο για σένα. Το ραδιόφωνο ήρθε στη ζωή μου συγκυριακά και μαγικά. Σε μια βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους, ούσα φοιτήτρια στο πρώτο έτος Νομικής, με σταμάτησαν για ένα γκάλοπ από ένα ραδιοφωνικό σταθμό και ακούγοντας ο υπεύθυνος τη φωνή μου, ζήτησε να μου κάνει δοκιμαστικό. Στην αρχή το πήρα για πλάκα. Αυτή η "πλάκα" ωστόσο έμελλε να μου αλλάξει την επαγγελματική μου πορεία. Τη Νομική δεν την παράτησα τα πρώτα χρόνια. Αυτό έγινε σταδιακά. Ήξερα ωστόσο από την αρχή που ξεκίνησα το ραδιόφωνο ότι ανήκω εκεί. Και δεν σκέφτηκα λεπτό ούτε στη διάρκεια της κρίσης να επιστρέψω στα δικαστικά έδρανα. Αντιθέτως πάντα έβλεπα την κρίση ως ευκαιρία να ανθίσουν άνθρωποι και καταστάσεις.
 
Ξεκίνησες από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ήρθες σε σταθμούς της Αθήνας. Είδες κάποιες διαφορές στα ραδιόφωνα των δύο πόλεων; 
 
Είχα την τύχη να συνεργαστώ από την αρχή με μεγάλα και επαγγελματικά ραδιόφωνα και στη Θεσσαλονίκη. Στα πρώτα χρόνια του ραδιοφώνου οι  παραγωγοί είχαμε την ορμή και τον αυθορμητισμό του ερασιτεχνισμού που στην δική μου περίπτωση περικλειόταν και από ένα αμιγώς επαγγελματικό πλαίσιο. Ερχόμενη στην Αθήνα δεν είδα αισθητές διάφορες. Προσωπικά αυτόν τον αυθορμητισμό και την χαρά προσπαθώ με νύχια και με δόντια να τα διατηρώ ως στάση ζωής και ως επαγγελματίας. 
 
Έχεις κάνει κάποιο λάθος στον αέρα που θα ήθελες να έχεις διαγράψει από τη μνήμη σου;
 
Από λάθη και σαρδάμ άλλο τίποτα. Έχει τύχει να αφήσω μικρόφωνο ανοιχτό. Όταν το συνειδητοποίησα απλά ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Ευτυχώς στον αέρα δεν ακούστηκαν πολλά πράγματα. Θα μπορούσε όμως να είναι καταστροφικό. 
 
Τι είναι αυτό που σε κρατάει στον Easy 97,2 τα τελευταία χρόνια;
 
Γενικά είμαι σταθερή και πίστη στις σχέσεις μου τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές. Αρκεί να βρω αυτό που μου ταιριάζει και να νιώσω ασφάλεια. Αυτό λοιπόν που αγαπώ στον Easy 972  πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι του. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με ανθρώπους με ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Ξεκίνησα στον Easy από τα σπάργανα του. Συνδέομαι συναισθηματικά μαζί του. Αγαπώ την μουσική του, το κοινό του, την καλή του ενέργεια . Όλο αυτό που αντιπροσωπεύει και με αντιπροσωπεύει.
 
Ποιο τραγούδι μπορεί να σε κάνει να δακρύσεις στο άκουσμά του και γιατί;
 
Αγαπούσα, αγαπώ και θα αγαπώ το τραγούδι που χόρεψα με το άντρα μου στο γάμο μας. Τimi Yuro "As long as there is you".
 
Ποιες ατάκες των παιδιών σου τρελαίνεσαι να ακούς;
 
Ο μικρός μου ο Γιώργος είναι κοντά τεσσάρων. Με τρελαίνει η ατάκα του πριν τον ύπνο : "Αγκάλιασε με μαμά, προστάτευσε με". Την είχε πει μια φορά, κατάλαβε ότι την λάτρεψα και από τότε μου την λέει κάθε βράδυ. 
Η Κρίστα, 8 ετών, με συγκινεί αν κάποια στιγμή με δει στεναχωρημένη λέγοντας μου: "Μην ανησυχείς μαμά. Είμαι εγώ εδώ,". Πραγματικά αναρωτιέμαι από που αντλεί τόση ωριμότητα. Σίγουρα όχι από μένα.
 
Πως και δημιούργησες το All4mama.gr; Τι μπορεί να μάθει ένας γονιός μέσα από το site σου;
 
Το all4mama.gr είναι το τρίτο παιδί μου. Γεννήθηκε λίγο μετά τη γέννηση της κόρης μου. Οι διαρκείς απορίες μιας μαμάς και η δημοσιογραφική μου περιέργεια δημιούργησαν ένα site που σήμερα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αντίστοιχων site με περιεχόμενο για τη μαμά και το παιδί. Κάθε μήνα μας επισκέπτονται πάνω από 100.000 unique visitors και μας εμπιστεύονται για θέματα ιατρικά, ψυχολογίας, κοινωνικά κ.α. To all4mama.gr είναι το λυσάρι της μαμάς! Τελευταίος στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα στις μαμάδες να ακουστεί η δική τους φωνή , άποψη, προβληματισμός. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το quest blogging.
 
Τι είδους μηνύματα λαμβάνεις ως ραδιοφωνική παραγωγός και τι ως μαμά blogger;
 
Ως ραδιοφωνική παραγωγός λαμβάνω συνήθως μηνύματα αγάπης για τη μουσική. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ωραία τραγούδια και από αισιοδοξία. Τη νιώθω καθημερινά αυτήν την ανάγκη τους και ο δικός μου ρόλος είναι να την ικανοποιώ.
Ως mom blogger αυτό που συνήθως επιδιώκω να μοιράζομαι με τις αναγνώστριές μου συναισθήματα, αγωνίες, φόβους, αγάπη, καθημερινότητα. Τέτοια μηνύματα λαμβάνω και από αυτές...Και ξέρετε δεν είναι δύσκολο να τα αποκωδικοποιώ. Γιατί συνήθως εμείς οι μαμάδες έχουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR