counter

Σύζυγος Γιάννη Καλλιάνου: "Οι γιατροί μας έλεγαν ότι ο πατέρας του πάει καλά - Τα παιδιά του τον έβλεπαν να σβήνει"

Σύζυγος Γιάννη Καλλιάνου: "Οι γιατροί μας έλεγαν ότι ο πατέρας του πάει καλά - Τα παιδιά του τον έβλεπαν να σβήνει"
Σύζυγος Γιάννη Καλλιάνου: "Οι γιατροί μας έλεγαν ότι ο πατέρας του πάει καλά - Τα παιδιά του τον έβλεπαν να σβήνει"

Για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε η σύζυγός του Χάρις Δαμιανού στην εκπομπή Super Κατερίνα. «Δε μπορούμε να τα βάλουμε με όλους, με το σύστημα. Το σύστημα κινητοποιείται, είναι κάτι απρόσωπο. Το σύστημα θα κινητοποιηθεί κατ’ εντολή γιατρού. Όταν ο γιατρός λέει ότι ο εκάστοτε ασθενής είναι καλά και δε χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη, τότε δεν κινητοποιείται το σύστημα. Ελπίζω τουλάχιστον, από την ΕΔΕ που συντάχθηκε να μάθουμε τι πήγε τόσο λάθος.

Δεν ήμουν μπροστά στις συνομιλίες του Γιάννη με τον γιατρό. Εγώ όταν μίλησα με τον καθηγητή, ήταν ευγενικός, δε μπορώ να πω για ύφος. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτό το “πάμε καλά” σε σχέση με αυτό που βλέπαμε, δεν ήταν το ίδιο, δεν ήταν καν κοντά… Ο αδελφός του Γιάννη, δεν είναι απλά γιατρός. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ήξερε καλύτερα το ιστορικό του πεθερού μου. Δεν τον άκουγαν καν. Κι εκείνος επειδή δουλεύει δε μπορούσε να έρθει νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Ξεσπά ο Γιάννης Καλλιάνος στο "Πρωινό": "Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με κλαδευτήρι"

 

Για να σας πω το χρονικό, την περασμένη Δευτέρα μας είχαν πει ότι θα βγαίναμε από το νοσοκομείο. Την Κυριακή με έπαιρναν οι συγγενείς τηλέφωνο και τους έλεγα να μην ανησυχούν γιατί θα βγει ο κύριος Δημήτρης. Και την Κυριακή το απόγευμα, με παίρνει ο Γιάννης τηλέφωνο και μου λέει, “πάω να χαιρετήσω τον πατέρα μου γιατί μου είπε ο Χρήστος ότι δεν είναι καλά και πεθαίνει”, και αναρωτιόμουν πως γίνεται από το πρωί που μας έλεγαν ότι θα βγει, να φτάσαμε σε αυτό.

Ο άνθρωπος δεν ήταν καλά. Τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να κάνει σοβαρές δύσπνοιες και το οξυγόνο του έπεφτε. Δεν ήταν καλά. Αλλά, ο άνθρωπος είχε το μυαλό του, μέχρι και δέκα λεπτά πριν διασωληνωθεί ο άνθρωπος αναγνώριζε τους συγγενείς του, μιλούσε.

Ο Γιάννης με τον Χρήστο έβλεπαν τον πατέρα τους να σβήνει. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις μπροστά σου έναν άνθρωπο να σβήνει από δύσπνοια; Να μην έχει οξυγόνο; Μέσα στο νοσοκομείο. Έπαιρνε οξυγόνο από τη μάσκα, αλλά δε του έφτανε. Ήθελε άλλη, πιο εντατική φροντίδα. Ο γιατρός μας έλεγε ότι πάμε καλά, ότι οι εξετάσεις μας είναι καλές κι ότι ο άνθρωπος δε χρειάζεται να μπει στη ΜΕΘ, ότι είναι καλά εκεί που είναι. 

Ο Γιάννης δε σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει την βουλευτική του ιδιότητα, αλλά και να το έκανε, αφού ο γιατρός έλεγε ότι είναι καλά όλα…Του είχα πει να τον πάρουμε από εκεί και να τον πάμε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, δεν πρόλαβε όμως… Ο πατέρας του Γιάννη έχει δημοσιευθεί πολλές φορές σε πολλά νοσοκομεία κι ο Γιάννης ήταν ευχαριστημένος από όλους και πάντα ευχαριστούσε τους γιατρούς. Του είχε μεγάλη αδυναμία του πατέρα του, τον είχε πρότυπο. Χαιρόταν που ο πατέρας του ήταν περήφανος για εκείνον» είπε η Χάρις Δαμιανού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR