counter

Χάρις Αλεξίου: Η εξομολόγηση για τη μητέρα της - "Ήταν γλυκιά και σκληρή ταυτόχρονα. Μπορούσε με μια της κουβέντα να…"

Χάρις Αλεξίου: Η εξομολόγηση για τη μητέρα της - "Ήταν γλυκιά και σκληρή ταυτόχρονα. Μπορούσε με μια της κουβέντα να…"
Χάρις Αλεξίου: Η εξομολόγηση για τη μητέρα της - "Ήταν γλυκιά και σκληρή ταυτόχρονα. Μπορούσε με μια της κουβέντα να…"

Η Χάρις Αλεξίου το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Mega Stories” και μίλησε στη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εποχή που ήρθε στην Αθήνα από τη Θήβα και έκανε μια εξομολόγηση για τη μητέρα και τον αδελφό της.

Δείτε επίσης! Χάρις Αλεξίου: Η περιπέτεια με τον καρκίνο και η απόφαση να σταματήσει το τραγούδι - "Τραγούδησα χειρουργημένη"

Όσα είπε η Χάρις Αλεξίου

«Ήρθαμε από τη Θήβα το ’59 με τον πατέρα μου άρρωστο, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Υποχρεωθήκαμε να έρθουμε εδώ, γιατί ζούσε η γιαγιά μου εδώ, η μητέρα της μητέρας μου. Και δεν ξαναγυρίσαμε ποτέ στη Θήβα.

Ήρθαμε σε μία νέα κατάσταση εδώ. Η μητέρα μου άνοιξε ένα μπακάλικο. Πήρε ένα δωμάτιο, το χώρισε στη μέση, στο μισό δωμάτιο μέναμε και στο άλλο μισό ήταν μπακάλικο να φανταστείς. Είχε δύο παιδιά να μεγαλώσει, έπρεπε να αποδείξει στην οικογένεια του πατέρα μου ότι μπορεί να τα καταφέρει, γιατί το πρώτο πράγμα που της είπαν ήταν: “πού πας χωρίς δουλειά στην Αθήνα και με δυο παιδιά;”.

Ήταν ένα πνεύμα ανήσυχο, ήξερε ότι δεν θα κατάφερνε να ζήσει την αγροτική ζωή του πατέρα μου. Ήταν όλα τα πράγματα μαζί. Ήταν πολύ γλυκιά, τρυφερή, την αγαπούσαν όλοι αλλά ήταν και πολύ σκληρή ταυτόχρονα. Υπήρχε από τη μία αυτή η λατρεία και ο έρωτας και από την άλλη μπορούσε με μια της κουβέντα να σε σκοτώσει μέσα σου.

Τώρα μιλάω για αυτό. Η μητέρα μας είναι η Παναγία μας, το ιερό μας πρόσωπο. Ό,τι και να μας έχει κάνει είναι εκείνη που μας γέννησε, μας τάισε, μας έντυσε, μας ζέστανε. Αλλά το κουβαλάμε πολύ το κομμάτι αυτής της θυσίας, θα ήθελα να μην το είχαμε. Αυτό το κομμάτι της ευτυχισμένης μητέρας μου δεν το είχα ποτέ», είπε η Χάρις Αλεξίου.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε για τον αδελφό της: «Ο αδελφός μου, ο Γιώργος, δεν έγινε ο πατέρας της οικογένειας, έκανε το αντίθετο: “έκανε εμένα μάνα του”. Με όσα άκουγε για μένα, ετοιμαζόταν από μικρός να γίνω μάνα του. Η μητέρα μας πέθανε πολύ νέα. Οπότε μείναμε οι δυο μας.

Αναγκάστηκα να δουλέψω από πολύ μικρή, πήγαινα σχολείο ακόμα. Αυτό σε βγάζει στη ζωή, ξεθαρρεύεις. Σου κλέβει κομμάτια της ανέμελης ζωής σου και σου μαθαίνει να διαχειρίζεσαι τη ζωή μου. Δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο αλλά χρειάστηκε να διαχειριστώ τη ζωή μου από πολύ μικρή».

Δείτε τα σχετικά βίντεο.

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR