counter

Σωτήρης Τσιόδρας: Αυτή είναι η ηλικία του ανθρώπου που έχει κάνει όλους τους Έλληνες να “κρέμονται” από τα χείλη του

Σωτήρης Τσιόδρας: Αυτή είναι η ηλικία του ανθρώπου που έχει κάνει όλους τους Έλληνες να “κρέμονται” από τα χείλη του
Σωτήρης Τσιόδρας: Αυτή είναι η ηλικία του ανθρώπου που έχει κάνει όλους τους Έλληνες να “κρέμονται” από τα χείλη του

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, είναι ο άνθρωπος από τα χείλη του οποίου κρέμονται όλοι οι Έλληνες περιμένοντας να ακούσουν όλα τα νέα και τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορονοϊου.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γεννήθηκε στο Σίδνει ωστόσο μεγάλωσε στην Κυψέλη. Σήμερα είναι 58 ετών, παντρεμένος και πατέρας 7 παιδιών.

Ποιός είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας;

Αποφοίτησε με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1991 έως το 1993 υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς, ως ιατρός στα κέντρα εκπαίδευσης Υγειονομικού στο Μεσολόγγι, στην Άρτα, στη νήσο Σύμη και στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Το διάστημα 1993-94 υπηρέτησε ως Αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και το 2001 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης για το υπόλοιπο υπηρεσίας υπαίθρου.

Τον Σεπτέμβριο του 2001 του αποδόθηκε ο Τίτλος Ειδικότητας Παθολογίας στην Ελλάδα, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης για την απόκτηση τίτλου Ειδικότητας Παθολογίας.

Έναν χρόνο μετά, ολοκληρώνει τη Διδακτορική του διατριβή από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: ”Επίδραση των αναστολέων πρωτεάσης στο μεταβολικό σύνδρομο των ασθενών με HIV λοίμωξη”, με βαθμό: ”ΑΡΙΣΤΑ”.

Το 2003 απέκτησε Τίτλο Εξειδικεύσεως Λοιμωξιολογίας στην Ελλάδα, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης για την απόκτηση τίτλου Εξειδικεύσεως στην Λοιμωξιολογία.

Έχει ακόμη καταφέρει να πάρει μια σειρά  διπλωμάτων και πτυχίων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει σε πολλές έρευνες και διατριβές ενώ έχει συγγράψει και αρκετά βιβλία κερδίζοντας και μια σειρά βραβείων.

Έχει οριστεί από το Υπουργείο Υγείας ως εκπρόσωπος τύπου για τις ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού το 2020 στην Ελλάδα, καθώς και επικεφαλής της αντιμετώπισής του στην χώρα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR