counter

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα - Εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα - Εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί
Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα - Εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί

Καιρός

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας με σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες.

Κυκλοφοριακό χάος σημειώθηκε χθες σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικότερα στην ανατολική Πελοπόννησο εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που πλήττει την Αρκαδία. Σε αρκετά σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων, ενώ σε αρκετά σημεία είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ακινητοποιημένα για παραμένουν για ώρες τα οχήματα στο Κάστρο Βοιωτίας με τους οδηγούς να περιμένουν στην ουρά που δημιουργήθηκε όταν νταλίκα ντελαπάρισε.

Με εκχιονιστικά μηχανήματα τα συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου δίνουν μάχη για να ανοίξουν οι δρόμοι, ωστόσο, τα οχήματα που δεν έχουν τις απαραίτητες αλυσίδες ακινητοποιούνται, όπως έγινε και χθες στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος της Νεμέας, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες αυτοκινήτων και λεωφορείων να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες στα οχήματα τους.

Επίσης εκατοντάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι για πάνω από τέσσερις ώρες, στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως, στον κόμβο της Νεμέας.

Αλαλούμ επικράτησε και στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος των Παραδεισίων, όπου δεκάδες οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι επί ώρες λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr και όπως κατήγγειλαν οδηγοί, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, βαρέα οχήματα πέρασαν από τα μπλόκα με αποτέλεσμα, λόγω του χιονιού, να κολλήσουν και μαζί με αυτά να αποκλειστούν δεκάδες οδηγοί. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από τη Μεγαλόπολη, ένα εκχιονιστικό όχημα και μια «αλατιέρα». 

Αντιολισθητικές αλυσίδες και σε περιοχής της Αττικής

Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Αττικής, στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο-Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων του Αλεποχωρίου και της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων. Παράλληλα, αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.

Επίσης, στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Επίσης, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης στα εξής σημεία: 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, ρεύμα προς Αθήνα. -Στο 205ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στα δύο ρεύματα. -Στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Άργους από το 10ο χλμ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Από το 16ο χλμ έως το 37ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους - Τριπόλεως. -Από το 17ο χλμ έως το 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άργους - Καρυάς. -Στην Επαρχιακή Οδό Νεμέας - Κανδύλας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Μετά το χωριό Πισσία προς Σχίνο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Από το 25ο χλμ έως το 44ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης - Λογκανίκου Μεγαλόπολης.

Ακόμη, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Τρίπολης - Καλαμάτας, ρεύμα προς Αθήνα. -Από το 10ο χλμ έως το 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Πύργου. -Από το 14ο χλμ και άνω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Από το 7ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου - Περαχώρας - Σχίνου έως το χωριό Πισσία. -Από το 1ο χλμ έως το 21.5 χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Κιάτου. -Από το 1ο χλμ έως το 16ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Δερβενίου. -Από το 1ο χλμ έως το 19ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Λυκουριάς. -Από το 18ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων. -Από το 1ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων - Καρυάς. -Από το 16ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Δερβενίου - Γκούρας. -Από το 17ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Κιάτου - Γκούρας. - Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο Καστρακίου - Μποζικών - Τιτάνης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Από το 23,450ο χλμ έως το 50ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Σπάρτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Από το 32,5ο χλμ έως το 42,5 χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR