counter

Σταμάτης Κραουνάκης: Τα τραγούδια, η αποκάλυψη για τις εξαρτήσεις και την προσωπική του ζωή

Σταμάτης Κραουνάκης: Τα τραγούδια, η αποκάλυψη για τις εξαρτήσεις και την προσωπική του ζωή
Σταμάτης Κραουνάκης: Τα τραγούδια, η αποκάλυψη για τις εξαρτήσεις και την προσωπική του ζωή

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι ένα κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής από μόνος του. Ο ίδιος, έχει ένα αξιοσημείωτο βιογραφικό και αναζητήσεις για τα τραγούδια, την σχέση του με την μουσική αλλά και την προσωπική του ζωή, είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς ένα άρθρο που έχει όσα θέλετε να γνωρίζετε για εκείνον!

Σταμάτης Κραουνάκης: Το βιογραφικό του

  • Ο Σταμάτης Κραουνάκης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1955 και η ηλικία του είναι 67 ετών. 
  • Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Καλλιθέα. Είναι απόφοιτος του τμήματος πολιτικών επιστημών του Παντείου. Σπούδασε μουσική έχοντας δασκάλα την Κλέλια Τερζάκη, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1978, υπογράφοντας τη μουσική στον δίσκο Το σπίτι του Αγαμέμνονα. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε κάνει το ντεμπούτο του στο θέατρο, γράφοντας τη μουσική για την παράσταση Βαριέμαι (1977). Το 1981 έκανε την πρώτη του μεγάλη συνεργασία, γράφοντας τη μουσική για τον δίσκο Σκουριασμένα χείλια που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού.

  • Σημαντική στιγμή στην καριέρα του Σταμάτη Κραουνάκη υπήρξε η συνάντηση και συνεργασία του με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, την οποία γνώρισε στην Πάντειο και με την οποία είναι συνδεδεμένος ο μεγαλύτερος όγκος του συνολικού του έργου, με πρώτη σημαντική στιγμή των δύο την κυκλοφορία του δίσκου Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ (Οκτώβριος 1985), με περισσότερες από 200.000 πωλήσεις, ενώ ταυτόχρονα εκτινάχθηκε και η καλλιτεχνική πορεία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Σταμάτης Κραουνάκης: Τα τραγούδια

Ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει συνεργαστεί με μια σειρά από μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού (ενδεικτικά: Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη κλπ.), ενώ ανέδειξε και προώθησε ο ίδιος νέους καλλιτέχνες (Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Στέλιος Διονυσίου, Γωγώ Τσαμπά κλπ.)

Πέρα από τη δισκογραφική δουλειά, εμπνεύστηκε ένα νέο τρόπο παρουσίασης μουσικών παραστάσεων, χρησιμοποιώντας τα τραγούδια ως μουσικό θεατρικό κείμενο και τους τραγουδιστές σαν ήρωες ενός φανταστικού έργου.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του είναι:

  • Αυτή η νύχτα μένει 
  • Ποτέ 
  • Ο Άδωνις 
  • Η σωτηρία της ψυχής
  • Πήρα κόκκινα γυαλιά

  • Τα πιο ωραία λαϊκά 
  • Η Μαλάμω
  • Να κοιμηθώ στο πάτωμα
  • Τρίτο στεφάνι 
  • Μαμά γερνάω

Σταμάτης Κραουνάκης: Η προσωπική του ζωή

«Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι είμαι “panerotic”. Μπορώ να ερωτευτώ και έναν άνθρωπο 90 ετών και να του αφιερωθώ, είτε είναι γυναίκα είτε άντρας…» Την παραπάνω δήλωση-αποκάλυψη για την προσωπική ζωή του έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο περιοδικό «Antivirus» της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

Σταμάτης Κραουνάκης: Η αποκάλυψη για τις εξαρτήσεις

«Αλκοόλ δεν έπινα ποτέ. Ουσίες έκανα, αλλά το χωράφι το έκαψα από νωρίς. Από το 2008 που μπήκα στους μεγάλους ρόλους στο θέατρο, κόπηκαν όλα. Στο αραλίκι, όταν ήμαστε σε δουλειές και δεν είχα απαιτήσεις καθημερινών εμφανίσεων, τράβαγα κάτι  μπάφους», έχει παραδεχτεί ο Σταμάτης Κραουνάκης σε συνέντευξή του.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR