counter

Σεξ και γυμναστική!

Σεξ και γυμναστική!
Σεξ και γυμναστική!

Σεξ και γυμναστική!

Αν νομίζετε ότι το γυμναστήριο από το κρεβάτι σας απέχει χιλιόμετρα, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από ότι φαίνεται.

Η σχέση ανάμεσα στην ερωτική πράξη και τη γυμναστική είναι ακόμα θολή, σίγουρα  όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την εξερευνήσουμε. Βελτιώνει λοιπόν η άσκηση τις σεξουαλικές μας επιδόσεις ή δεν παίζει κανένα ρόλο αν είμαστε σε φόρμα ή όχι;

 

Τι ισχύει;

Η αλήθεια είναι ότι καμία έρευνα ή επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι οι γυμνασμένοι άνθρωποι κάνουν καλύτερο σεξ ή το αντίθετο, αν κρίνουμε μάλιστα από το γεγονός ότι πιθανότατα όλοι έχουμε συναντήσει ανθρώπους που δεν χαίρουν άριστης φυσικής κατάστασης αλλά ομολογούν ότι απολαμβάνουν  100% την πράξη με το σύντροφό τους. Παρόλ’ αυτά υπάρχουν κάποια βάσιμα συμπεράσματα τα οποία τείνουν να επιβεβαιώσουν ότι όντως υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην ερωτική πράξη και την άσκηση.

 

Εγκεφαλική διέγερση

Όταν γυμναζόμαστε, το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στους ιστούς με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η λειτουργία τους. Όσο πιο καλή είναι η αιμάτωση, τόσο πιο έντονη είναι και η λειτουργία των ιστών. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκεφαλική λειτουργία αυξάνεται και η παραγωγή ενδορφινών …ανεβαίνει κατακόρυφα  γεγονός που λειτουργεί ως «προσάναμμα» για την ερωτική πράξη. Με λίγα λόγια, η κινητοποίηση του αίματος εντείνει τα σεξουαλικά μας ένστικτα. Αυτό βέβαια απαιτεί να είμαστε διαθέσιμοι να εκμεταλλευτούμε οποιοδήποτε σεξουαλικό ένστικτο προκύψει, καθώς σε καμία περίπτωση δεν εννοείται ότι η γυμναστική είναι αρκετή για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλό σεξ. Ο συνδυασμός των παραπάνω όμως μπορεί να μεταφράσει την ερωτική επιθυμία σε πράξη και μάλιστα άκρως ικανοποιητικά.  

 

Σώμα με σώμα

Πέρα από την εγκεφαλική λειτουργία, είναι σαφές ότι η γυμναστική βοηθάει το νούμερο ένα σεξουαλικό «εργαλείο», το σώμα μας. Χωρίς να είναι απαραίτητο στοιχείο -όσον αφορά στην απόλαυση των δύο συντρόφων- το γυμνασμένο σώμα μπορεί να βοηθήσει την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού σε πρακτικό επίπεδο. Πρώτ’ απ’ όλα δίνει τη δυνατότητα στους δύο συντρόφους να  πειραματιστούν πιο εύκολα σε διαφορετικές στάσεις επαφής. Κι αυτό επειδή οι εξασκημένοι μύες επιτρέπουν περισσότερα ανοίγματα και είναι πιο ευλύγιστοι, στοιχεία που πολλές φορές είναι απαραίτητα για την ποικιλία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

 

Συγκεκριμένα ειδικά όσον αφορά στη γυναίκα, οι εξασκημένοι μύες του περιναίου (λεκάνη) μπορούν να τη βοηθήσουν να ελέγχει καλύτερα την περιοχή και άρα να απολαμβάνει πολύ περισσότερο έναν οργασμό. Το μέσο για να τους αποκτήσει είναι ασκήσεις που στοχεύουν στην εκγύμναση όλων των μυϊκών ομάδων της περιοχής (προσαγωγοί, γλουτοί, μηροί κτλ), καθώς και η ελαφρά αερόβια άσκηση. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη αιμάτωση και τη δυνατότητα έλεγχου της περιοχής που είναι πολύ βασικά για την επίτευξη της γυναικείας απόλαυσης.

 

Εκτός  από τα παραπάνω όμως (και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό) ένα γυμνασμένο σώμα, χαρίζει στον κάτοχό του  αυτοπεποίθηση και τον κάνει να αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του, γεγονός που αντανακλάται και στο σεξ. Κι αυτό επειδή όταν αισθανόμαστε καλά με το σώμα μας, αισθανόμαστε πιο άνετα με τον σύντροφό μας πόσω μάλλον όταν βρισκόμαστε σε πιο προσωπικές στιγμές. Έτσι, φαίνεται για μία ακόμη φορά ότι η γυμναστική οφείλει να είναι κομμάτι της ζωής μας, ακόμα και αν «τρυπώνει» ακάλεστη στο …κρεβάτι μας!

 

Είναι στο χέρι μας

 

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αν γυμναζόμαστε θα κάνουμε απαραίτητα και καλύτερο σεξ. Τα παραπάνω στοιχεία πάντως δείχνουν ότι η ερωτική πράξη μπορεί να επωφεληθεί τα μέγιστα από την άσκηση, αν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι αυτό αρκεί και να επαναπαυόμαστε. Εμείς είμαστε εκείνες που θα κάνουμε την σεξουαλική επαφή με το σύντροφό μας ιδανική. Η άσκηση μπορεί να σπρώξει την επιθυμία και την εικόνα μας στα ύψη, εμείς όμως είμαστε αυτές που θα τις απογειώσουμε.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR