counter

Σε κώμα η Μαίρη Χρονοπούλου: Ποιοι την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο

Σε κώμα η Μαίρη Χρονοπούλου: Ποιοι την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο
Σε κώμα η Μαίρη Χρονοπούλου: Ποιοι την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο

Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στη Δ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, νοσηλεύεται η Μαίρη Χρονοπούλου, με την κατάσταση της υγείας της να παραμένει κρίσιμη.

Η Μαίρη Χρονοπούλου βρίσκεται διασωληνωμένη σε κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και συνδεδεμένη -ώστε να παρακολουθούνται οι ζωτικές της λειτουργίες- με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Φέρει τραύμα στο δεξιό μετωπιαίο τμήμα του κρανίου της και βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Σε τέτοιες καταστάσεις χορηγείται αποιδηματική θεραπεία για την απορρόφηση του οιδήματος και του αιματώματος που έχει επεκταθεί σε ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου της, σύμφωνα με την αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε η ηθοποιός κατά τη μεταφορά της στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και τον Γιάννη Αρμουτίδη, αν και σε κωματώδη κατάσταση, αγωνίζεται προκειμένου να απορροφήσει το εκτεταμένο αιμάτωμα του κρανίου της. Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού όλοι γνωρίζουμε τη δυνατή κράση της ηθοποιού, αλλά και τη μεγάλη της αγάπη για ζωή. Μια βαριά, όμως, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που εγκυμονεί κινδύνους, αποτελεί εξαιρετικά βαρύ περιστατικό στην ανάκαμψή του και ταυτόχρονα χτυπάει το καμπανάκι για σοβαρές επιπλοκές, αφήνοντας -δυστυχώς- ελάχιστα περιθώρια για μεγάλες ελπίδες!

Διαβάστε επίσης: Mαίρη Xρονοπούλου: Η καριέρα, οι γάμοι και το τραγικό ατύχημα με το κερί

Σε ερώτημα στην εφημερεύουσα ιατρό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας η απάντηση ήταν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις πρώτες, επίσημες δηλώσεις του νευροχειρουργού Γιώργου Στράντζαλη, ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης της Μαίρης Χρονοπούλου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιατρών της ΜΕΘ, η κατάσταση της ηθοποιού κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Και παρότι οι γιατροί ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα, η Μαίρη Χρονοπούλου μάχεται δυνατά, αφού οι ζωτικές λειτουργίες της είναι άριστες και δεν υπάρχει καμία επιπλοκή στην αναπνοή ή την καρδιά της.

Θα σημειώσουμε ότι στο παρελθόν η Μαίρη Χρονοπούλου έχει ξαναζήσει αγωνιώδεις και κρίσιμες στιγμές, που, σύμφωνα με τις εξομολογήσεις της, την είχαν οδηγήσει λίγα βήματα πριν από τον θάνατο. Η ίδια δεν τον φοβάται και, όπως και τις προηγούμενες φορές, θα αγωνιστεί για να επιβιώσει και να ζήσει.

Η πρώτη επιτρεπτή ημέρα του επισκεπτηρίου

Την Τρίτη (03/10) ήταν η πρώτη επιτρεπτή ημέρα επισκεπτηρίου. Συγκινητική υπήρξε η παρουσία της στενής φίλης της -καρδιακή, όπως την αποκαλεί η Μαίρη Χρονοπούλου- Ευανθίας Ρεμπούτσικα. 

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ζήτησε να ενημερωθεί από την οικιακή βοηθό της Μαίρης Χρονοπούλου (κυρία Νίνο) για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα της πτώσης της ηθοποιού από τα δύο σκαλοπάτια του σπιτιού της, που οδηγούσαν από το υπνοδωμάτιο του κάτω ορόφου της μεζονέτας της Μαίρης Χρονοπούλου στο σαλόνι.

Με συναισθήματα αισιοδοξίας, αφού επισκέφτηκε τη φίλη της -για μόνο τρία λεπτά- όσο ακριβώς επιτρέπεται από το επισκεπτήριο κι αφού συζήτησε για λίγη ώρα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου με τα δύο πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της Μαίρης Χρονοπούλου, αποχώρησε για το σπίτι της, το οποίο βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο σπίτι της ηθοποιού στην Παιανία.

Μάλιστα, την προηγούμενη Κυριακή η Ευανθία Ρεμπούτσικα είχε παραθέσει στο σπίτι της δείπνο σε στενό και κλειστό κύκλο από φίλες της, στο οποίο βρέθηκε ως αργά το πρωί και η αγαπημένη πρωταγωνίστρια, η οποία -σύμφωνα με δηλώσεις της- είχε περάσει καταπληκτικά και αξέχαστα.

Εξαιρετικά διακριτική και συγκινητική υπήρξε η παρουσία του αγαπημένου της φίλου και προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλου, με τον οποίο η Μαίρη Χρονοπούλου γύρισε την ταινία «Προς την ελευθερία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ενημέρωσαν επίσημα μόνο την κατά τον νόμο άμεση συγγενή της, η οποία είναι η ξαδέλφη της Αθηνά.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: papadakispress

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR