counter

Ρίκα Βαγιάνη: Η μητρότητα μετά τα 40 και οι δύσκολες εξωσωματικές

Ρίκα Βαγιάνη: Η μητρότητα μετά τα 40 και οι δύσκολες εξωσωματικές
Ρίκα Βαγιάνη: Η μητρότητα μετά τα 40 και οι δύσκολες εξωσωματικές

Μετά από τριετή αθόρυβη μάχη με τον καρκίνο, η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή, το πρωί της 7ης Αυγούστου, σε ηλικία 56 ετών. Η είδηση του θανάτου της βύθισε στη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους, αλλά και το κοινό που λάτρευε να την ακολουθεί σε κάθε νέα επαγγελματική της κίνηση.

Ήταν παντρεμένη με τον πανεπιστημιακό γιατρό Νίκο Στεφανή, με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί, το δωδεκάχρονο σήμερα, Οδυσσέα. Η Ρίκα Βαγιάνη απέκτησε τον γιο της αφού είχε περάσει τα 40 και μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, πράγμα για το οποίο δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει ανοιχτά.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ!, μάλιστα, είχε μιλήσει για το άγχος της εγκυμοσύνης σε μεγαλύτερη ηλικία, λέγοντας: "Αγχώθηκα όταν είχα κάποιες εγκυμοσύνες που δεν ολοκληρώνονταν. Αλλά είναι είναι κάτι που θα τρομάξει και ένα κορίτσι που είναι 20 χρονών. Τελικά πήγαν όλα καλά, είχα μια εκπληκτική εγκυμοσύνη, οπότε ακόμα και αν αγχώθηκα κάποιες στιγμές το έχω ήδη ξεχάσει". 

Μάλιστα, για την εξωσωματική γονιμοποίηση είχε δηλώσει: "Μας έτυχε, δεν το διαλέξαμε, η επιλογή της υποβοηθούμενης εγκυμοσύνης. Αν ενδιαφέρεται κάποια κοπέλα να κάνει παιδιά, μην το αφήσει μέχρι τα 80 που το άφησα εγώ. Η φύση δεν έχει λάβει το memo ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε και καριέρα και να γλεντήσουμε και να πάμε στη Νέα Υόρκη και να φύγουμε με ένα σκάφος και να έχουμε 4 δουλειές και να βγάλουμε λεφτά. Είμαι καριερίστα και φιλόδοξη αλλά είμαι πεπεισμένη ότι στον 20ο αιώνα αυτά μπορούν να συνδυαστούν. Υπήρξε μια φορά που απογοητεύτηκα τελείως, έκλεισα το κεφάλαιο παιδί και πέταξα το κλειδί απ’ έξω. Αυτή η ιστορία συντρίβει τα ζευγάρια, σαν να περνούν από μια δηλητηριώδη ομίχλη. Αν δεν κρατιούνται από το χέρι πολύ σφιχτά θα χαθούν".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR