counter

Πέθανε η Μαίρη Χρονοπούλου σε ηλικία 90 ετών

 Πέθανε η Μαίρη Χρονοπούλου σε ηλικία 90 ετών
Πέθανε η Μαίρη Χρονοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 90 ετών η Μαίρη Χρονοπούλου

Η σπουδαία ηθοποιός νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» μετά από πτώση που είχε μέσα στο σπίτι της.

Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε πέσει από τα σκαλιά του σπιτιού της με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και να δίνει «μάχη» για την ζωή της.

Δείτε επίσης - Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία συνέντευξη πριν μπει στο νοσοκομείο! "Αν γύριζα πίσω τον χρόνο θα έκανα παιδιά…"

Η υγεία της είχε κλονιστεί σοβαρά 2 φορές στο παρελθόν, το 1999 όταν ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και το 2009, όταν από ένα κερί έπιασε φωτιά το φόρεμά της, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα.

Τελικά η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής (06.10.2023) σκορπίζοντας θλίψη στον χώρου του θεάματος, στους οικείους της αλλά και στους θαυμαστές της.

 

Ποια ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου;

  • Η Μαίρη Χρονοπούλου, είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και τραγουδίστρια και η ηλικία της είναι 89 ετών.
  • Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 διακρίθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, η οποία έγινε μεγάλη σταρ τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου.
  • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από όπου είναι και η καταγωγή της. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Σακελλάριου-Γιανακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».
  • Στον κινηματογράφο η Μαίρη Χρονοπούλου πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσος στο «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ το 1954, όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο «Τελευταίο ψέμα» του Μιχάλη Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ. Από το 1963 και μετά πρωταγωνιστεί σε πλειάδα δραματικών ταινιών της Φίνος Φιλμ, και όχι μόνο, σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους άντρες πρωταγωνιστές της εποχής, όπως Νίκος Κούρκουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Φούντας και Αλέκος Αλεξανδράκης.
  • Τον Αύγουστο του 1975 η Μαίρη Χρονοπούλου ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου τον τότε δήμαρχο Σπάτων και μετέπειτα βουλευτή, Δημήτρη Μπότσαρη. Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε επιλέξει μια νυφική δημιουργία της Νταίζης Αντωνοπούλου, χωρίς πέπλο. Μετά το μυστήριο, ακολούθησε γαμήλια δεξίωση με ζωντανή μουσική που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές.
  • Πιο πριν υπήρξε αρραβωνιασμένη για 3 χρόνια με τον ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη αλλά η σχέση τους έληξε άδοξα.

 

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR