counter

Όσκαρ 2024 - Μαρκ Ράφαλο: Το μήνυμα του πρωταγωνιστή του "Poor Things" υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης

Όσκαρ 2024 - Μαρκ Ράφαλο: Το μήνυμα του πρωταγωνιστή του "Poor Things" υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης
Όσκαρ 2024 - Μαρκ Ράφαλο: Το μήνυμα του πρωταγωνιστή του "Poor Things" υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης

Ο Μαρκ Ράφαλο ήταν υποψήφιος στα Όσκαρ 2024, για την ερμηνεία του στο "Poor Things" στην κατηγορία του Β' Ανδρικού Ρόλου. 

Τελικά, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου πήρε 4 χρυσά αγαλματίδια, παρότι ο Ράφαλο δεν κατάφερε να κερδίσει στη δική του κατηγορία.

Λίγη ώρα μετά το τέλος των Όσκαρ, ο ηθοποιός έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης.

Ποζάροντας δίπλα σε έναν από τους συμπρωταγωνιστές του στην ταινία, τον Ράμι Γιούσεφ, ο Μαρκ Ράφαλο έγραψε: "Απόψε στα Όσκαρ, στέκομαι στο πλευρό των γυναικών του @myvoicemychoiceorg, οι οποίες χρησιμοποιούν αυτή την "καρδιά με το δάχτυλο" για να υπερασπιστούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Το θέμα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων μου θυμίζει το "Poor Things". Για να παραθέσω ένα απόσπασμα από την ταινία: "Είναι το σώμα σου, Μπέλα Μπάξτερ. Δικό σου για να το δώσεις ελεύθερα". Αλλά η ακροδεξιά αντιτίθεται σε αυτό το ισχυρό μήνυμα. Μόνο στις ΗΠΑ & την ΕΕ, έχουν αποκόψει δεκάδες εκατομμύρια γυναίκες από τα βασικά δικαιώματα άμβλωσης.

Διαβάστε επίσης: Oσκαρ 2024: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές - Θρίαμβος για "Οπενχάιμερ" και "Pοor Τhings" του Γιώργου Λάνθιμου

Ήταν λοιπόν εμπνευσμένο να δούμε πώς οι γυναίκες στην Ευρώπη χρησιμοποιούν ήδη το "δάχτυλο της καρδιάς" για να εκφράσουν την αγάπη τους για τα δικαιώματα των γυναικών στην κάλπη. Αυτό το σύμβολο έχει σκοπό να είναι μια όμορφη υπενθύμιση ότι, όπως αυτά τα 2 δάχτυλα, όταν ενωνόμαστε με αλληλεγγύη πέρα από τις διαχωριστικές γραμμές, γινόμαστε το κέντρο που χτυπάει η καρδιά της ανθρωπότητας. Και η ψήφος είναι το αίμα που κρατάει δυνατή αυτή την καρδιά.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το σύμβολο της καρδιάς σχηματίζει ένα "V" - για το VOTE. Η ψήφος προστατεύει αυτούς που η παγκοσμίως συντονισμένη Ακροδεξιά θυματοποιεί: τις γυναίκες & τα παιδιά, τη δημοκρατία & τον πλανήτη μας. Έτσι, το 2024, ας διαδώσουμε αυτό το σύμβολο και ας χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να προστατεύσουμε τις γυναίκες & ΟΛΗ τη ΖΩΗ!".

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: afpforum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Ruffalo (@markruffalo)

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR