counter

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας
Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ορκίστηκε Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε το απόγευμα από τον ΠτΔ.

Σε μία σύντομη διαδικασία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκε και πάλι με πολιτικό όρκο και στη συνέχεια υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο.

Κατόπιν, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρέλαβε από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, η οποία τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και για την ορκωμοσία της, που θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Νομίζω ότι διεξήχθη μία εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού και σε αυτό βοήθησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Και νομίζω ότι δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και να πάρει τις αποφάσεις του. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, το γνωρίζετε -φαντάζομαι είχατε τη δυνατότητα να λάβετε γνώση και από τον υπουργό Εσωτερικών και από την Πρόεδρο της Βουλής - υπήρξε η επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος δήλωσε σε εμένα, αλλά και δημοσίως ότι θα στηρίξει την προσπάθεια να δημιουργηθεί από κοινού κυβέρνηση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ως εκ τούτου, κ. Πρόεδρε φρονώ ότι υπάρχει η δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Με βάση τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου (…) και σύμφωνα με τις επιμέρους δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων αυτών, ιδίως δε του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Καμμένου, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί απλώς διερευνητική εντολή. Συντρέχουν οι προϋποθέσεις» ώστε να σας παρασχεθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία σας παρέχω, τόνισε από πλευράς του ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR