counter

OLGA's BLOG: Οι στόχοι μου για το 2014

OLGA's BLOG: Οι στόχοι μου για το 2014
OLGA's BLOG: Οι στόχοι μου για το 2014

Όλγα Λαφαζάνη

Συνήθως όταν τελειώνει ένας χρόνος και ξεκινάει ο επόμενος, κάνουμε έναν απολογισμό του έτους που έφυγε, επισημαίνουμε τα λάθη μας και δίνουμε υπόσχεση στον εαυτό μας να μην τα επαναλάβουμε. Αντίστοιχα σκεφτόμαστε και τις επιτυχημένες μας στιγμές καθώς και τι μας έφερε ευτυχία και φροντίζουμε αυτά τα στοιχεία να διατηρήσουμε και στο μέλλον.

Κάνοντας κι εγώ λοιπόν το δικό μου απολογισμό, εντόπισα πολλές καλές μου στιγμές αλλά και λάθος επιλογές. Σίγουρα αν γύριζα το χρόνο πίσω, πάλι τίποτα δεν θα άλλαζα, γιατί είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως όλα τα γεγονότα στη ζωή μας για κάποιο λόγο γίνονται, αλλά έθεσα κάποιους νέους στόχους που ελπίζω να καταφέρω έστω και τους μισούς να πραγματοποιήσω.

Ένας από αυτούς είναι να βελτιώσω τη διατροφή μου. Κάθε φορά ενώ ξεκινάω δυναμικά κάπου στην πορεία απομακρύνομαι από τον αρχικό μου στόχο. Κι όταν εννοώ να κάνω καλύτερη διατροφή εννοώ να τρώω φρούτα σε καθημερινή βάση, να προσθέσω όλα τα λαχανικά, τροφές όπως η βρώμη ή οι ξηροί καρποί και όλα αυτά όχι για να χάσω κιλά αλλά γιατί πιστεύω πως η ο τρόπος που τρεφόμαστε δείχνει κατά πόσο αγαπάμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας. Επίσης θέλω να κόψω τα αναψυκτικά και την τόση σοκολάτα!!! Να την περιορίσω τουλάχιστον στις 3-4 φορές την εβδομάδα.

Επίσης φέτος θέλω να αρχίσω ξανά να γυμνάζομαι. Από τότε που γεννήθηκε η Αλεξάνδρα όλο βρίσκω τη δικαιολογία πως δεν έχω καθόλου χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι κουράζομαι αρκετά αλλά σίγουρα το να βρω 2-3 ώρες την εβδομάδα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου δεν είναι και τόσο απαγορευτικό. Το πήρα απόφαση! Θα ξαναρχίσω τον χορό που τόσο αγαπάω. Ίσως είναι για μένα μεγαλύτερο κίνητρο από ένα γυμναστήριο που η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι.

Και τώρα πάμε στα πιο σημαντικά… στον χαρακτήρα… άραγε μπορεί να αλλάξει ο χαρακτήρας μας ή όσο κι αν λέμε ότι θα αλλάξουμε αυτό και εκείνο τελικά δεν μπορούμε γιατί απλά δεν γίνεται; Αν με ρωτάτε ποια στοιχεία θα ήθελα να αλλάξω θα σας έλεγα ότι θέλω να γίνω πιο αποφασιστική, πιο αισιόδοξη με τη ζωή, να γίνω πιο σκληρή στις επαγγελματικές μου διαπραγματεύσεις (θα μου πείτε ωραία εποχή επέλεξες για να σκληρύνεις). Όταν όμως λέω πιο σκληρή δεν εννοώ πιο απαιτητική στις οικονομικές μου απολαβές (άλλωστε δεν διαλέγω με βασικό γνώμονα αυτό τις συνεργασίες μου) αλλά στο να διεκδικώ τη θέση που πιστεύω πως μου αξίζει και να μην βάζω πάντα τον εαυτό μου πιο κάτω από αυτό που θέλω να με αντιμετωπίζουν οι άλλοι…. Μάλλον αυτοπεποίθηση είναι η σωστή λέξη. Σ αυτό το χώρο όλα αυτά τα χρόνια, ένα από τα πολλά που έχω δει, είναι πως άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και ενδεχομένως όχι τόσα πολλά προσόντα κατάφεραν να πουλήσουν τους εαυτούς τους τόσο καλά και άλλοι με πολύ περισσότερες προδιαγραφές λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης να κατάφεραν πολύ λιγότερα.

Σε προσωπικό επίπεδο ένας από τους στόχους που έθεσα είναι να καταφέρω να είμαι πιο συνεπής (ιδίως στα τηλεφωνήματα) και πιο κοντά στους ανθρώπους που αγαπώ γιατί η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να απομονώνομαι και έτσι χάνω στιγμές…

Αυτοί είναι ελάχιστοι από τους στόχους που έβαλα για τη φετινή χρονιά. Αν έπρεπε να σας τους γράψω όλους δεν ξέρω πόσες σελίδες θα μου έπαιρνε. Σας προτείνω να βάλετε κι εσείς κάποιους για τους εαυτούς σας. Πιστέψτε με και έναν να καταφέρετε από αυτούς κέρδος θα έχετε. Είναι ωραίο οι άνθρωποι να βάζουν στόχους… σημαίνει πως θέλουν να εξελιχθούν και να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά. Και τις σκέψεις σας να τις γράφετε. Είναι τρομερά ψυχοθεραπευτικό!!!

Σας φιλώ γλυκά και σας παροτρύνω με όλη μου την αγάπη…

ΒΑΛΤΕ ΣΤΟΧΟΥΣ!!! ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR